Kaunas 2018 Yılında Litvanya'nın En İnovatif Şehri Oldu

13 Kasım 2018

Litvanya'nın ikinci en büyük kenti olan Kaunas, bir çok uzman tarafından bu yıl Litvanya'nın en inovatif şehri olarak gösterildi. Kaunas startup dünyasının büyük bir atılım yaptığını kaydeden uzmanlar, kentte geliştirilen ürünler sayesinde, Kaunas'ın startup kuluçka merkezi olarak hem Litvanya çapında hem de dünya genelinde kayda değer bir ün kazandığını iletti. Bilhassa startupların cesaret ve yaratıcılığı övgüye değer bulundu.

Turizm ve yatırımlardan sorumlu kamu kurumu olan Kaunas IN, özellikle teknoloji startuplarına yardım etmek üzere dizayn edilmiş kapsamlı bir eğitim programına sahiptir. Bunun yanında, startuplara potansiyel iş fikirlerini somut projelere dönüştürmek için markete giriş, bağlantı kurma gibi konularda hizmet vermektedir. 

Uzmanlar, sağlık ve teknoloji başta olmak üzere, Kaunas'ın bir çok alanda startuplar için iyi çalışan bir altyapı ve bir çok fırsat sunduğunu belirtiyor. Kaunas'taki güçlü startup ekosisteminin ilk etapta Kaunas Teknoloji Üniversitesi etrafında geliştirği, ancak, zamanla şehir geneline yayıldığı ifade ediliyor. 

Kaynak       : ELTA
Yayımlayan: Vilnius Ticaret Müşavirliği