Litvanya Finansal Teknolojide Önemli Gelişme Gösteriyor

02 Ocak 2019

Litvanya'nın finansal teknoloji alanındaki rolu her geçen gün daha da en önemli hale geliyor. Yakın zamanda Google şirketine verilen elektronik para kurumu lisansı ile bu durum uluslararası camiada dikkat çekmeye devam ediyor. Ayrıca, İngiliz Revolut firması adına düzenlenen lisans da bu çerçevede önem arz ediyor.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Vilius Sapoka, Litvanya'nın finansal teknolojideki başarısının sadece Litvanya'da değil Avrupa Birliğinde de dile getirildiğini belirtti. Bunun yanında, uluslararası uzman platformu Apolitical tarafından yapılan değerlendirmede, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Yatırım Ajansı tarafından oluşturulan Fintech Lithuania insiyatifinin etkin işbirliği açısından "Yılın Takımı" ödülüne aday gösterildiğini ifade etti. Maliye Bakanı, bununla birlikte, kaotik Brexit sürecinin Litvanya'nın yeni finansal teknoloji firmaları çekme konusunda ciddi bir avantaj olarak göründüğünü dile getirdi. 

Maliye Bakanı, son olarak, Litvanya'nın her geçen gün daha da gelişen finansal teknoloji sektörü sayesinde, İsrail, Hong Kong, Singapur gibi Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden de talep geldiğini belirtti.

Kaynak      : BNS
Yayımlayan: Vilnius Ticaret Müşavirliği