Litvanya'ya Girişimcilerin İlgisi Artarak Devam Ediyor

19 Nisan 2019

Litvanya'ya yabancı girişimcilerin teveccühü artarak devam ediyor. Litvanya'nın yabancı girişimlerden sorumlu birimi Startup Visa tarafından açıklamaya göre, uyku kalitesini artıran takip sistemi bulunan akıllı yataklardan hayatın kolaylaşmasını sağlayan çeşitli bilişim çözümlerine kadar bir çok alanda faaliyet gösteren yabancı girşimciler Startup Visa programı kapsamında Litvanya'ya gelmeye devam ediyor. Bu yılın ilk 3 ayında 45 yabancı ülke vatandaşı ve 18 firmanın projelerini Litvanya'da geliştirmelerine izin verildi. 

Bu dönemde Startup Visa programına özellikle finansal teknoloji, yeşil enerji ve e-ticaret alanlarında müracaat edildi. Başvuru yapan ülkeler arasında Türkiye, Rusya, Ukrayna, Azarbeycan ve Çin de bulunuyor 

Litvan yetkililerin yaptığı açıklamada, oluşturulan başarılı girişimci dostu eko sistem sayesinde, girişimcilerin projelerini Litvanya'da geliştirmeleri için önemli faydalar gördüğü vuygulandı. Ayrıca, farklı aşamada yer alan girişimlere hitap eden çeşitli fırsatların bulunduğu belirtildi. 

Kaynak       : ELTA
Yayımlayan: Vilnius Ticaret Müşavirliği