Dubai Emiri, Suudi Arabistan'ın tarihi güzeliklerini ziyaret etti

04 Şubat 2019

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum, Suudi Arabistan’da çok sayıda tarihi esere ev sahipliği yapan ve turistlerin cazibe merkezi el-Ula antik kentinin Medain Salih’i (Hz. Salihin şehirleri) ziyaret etti.
 
‘Açık Hava Müzesi’ olarak da nitelendirilen tarihi kenti ziyaretinde Maktum’a eşlik eden isim Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan Bin Muhammed Bin Raşit El Maktum oldu. Maktum, ziyaret sırasında Medain Salih’in tarihi hakkında bilgi aldı. 2012 yılında halka açılan Medain Salih, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
 
Maktum daha sonra buradan ayrılarak Hicaz Demiryolu’nu ziyaret etti. Osmanlı Sultanı 2. Abdulhamid tarafından 1900 yılında inşa edilen Hicaz Demiryolu güzergahı üzerinde Şam, Amman, Tebuk, Medain Salih, el Ula ve Medine şehri bulunuyor. Osmanlı eskiden bu demiryolunu hacı kafilelerinin taşınması ve Hicaz, Yemen ile Bilad-ı Şam (Lübnan, Ürdün, Suriye ve Filistin) topraklarındaki yayılmacı faaliyetleri için ordu ve askeri mühimmatın taşınmasında kullanıyordu.
 
Maktum ayrıca el Ula kentinden 20 kilometre uzakta bulunan ve yüksekliği 50 metreye ulaşan Fil Kayası’nı ziyaret etti. Bir fili andırması nedeniyle bu şekilde isimlendirilen kaya, binlerce yıl rüzgarın aşındırmasıyla meydana gelmiş. Fil Kayası, çöl turizmine meraklı kişilerin Suudi Arabistan’daki en uğrak yerlerinden biri.