Kızıldeniz Projesi planı onaylandı

23 Ocak 2019

Kızıldeniz Kalkınma Şirketi, dünyanın en iddialı turizm projelerinden olan ‘Kızıldeniz Projesi’ genel planının Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu.

WATG ve Buro Happold ortaklığında geliştirilen proje planına göre 2022 yılında tamamlanacak olan ilk aşama, beş ada üzerine inşa edilecek 3 bin odalı toplam 14 lüks otel, dağ ve çöl bölgelerinde iki tatil beldesi, marina, dinlenme tesisleri, özel havaalanı ve altyapı tesislerinden oluşuyor.

Kızıldeniz Kalkınma Şirketi CEO'su John Pagano, Yönetim Kurulu’na sunulan planın ziyaretçilere kapsamlı ve benzersiz bir deneyim yaşama imkanı vereceğini söyledi. Planın Suudi Arabistan’ı uluslararası turizm haritası üzerinde prestijli bir konuma taşımak için sürdürülebilir kalkınma alanında yeni standartlar getireceğini belirten Pagano açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Vizyonumuz yalnızca muhteşem bir turizm noktasına ulaşmak değil, aynı zamanda tüm nesiller için bunu geliştirmek ve ilerletmek amacıyla somut adımlar da atmaktır."

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na bağlı olan Kızıldeniz Kalkınma Şirketi’nin (www.theredsea.sa) Kızıldeniz Projesi’nin gelişimine öncülük etmek üzere kurulduğunu söyleyen Pagano, projenin Suudi Arabistan'ın batı kıyısındaki volkanlar, çöller, kültürel miras olarak görülen bölgeler ve 90’dan fazla takımada ile Bakra Gölü’nü içeren 28 bin kilometrekarelik bir alanda geliştirileceğini kaydetti.

Vizyon 2030'un önemli bir parçası olan Kızıldeniz Projesi’nin 70 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Projenin ayrıca özel sektör için yatırım fırsatları yaratarak ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasına 5,3 milyar dolar katkıda bulunacağı tahmin ediliyor.

Suudi Arabistan’ın kültürel ve medeniyet mirasını koruma çalışmalarının yanı sıra turizm sektörünün geliştirilmesini de sağlaması beklenen projenin 2030 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.