Kral Selman, iş adamlarıyla bir araya geldi

27 Ocak 2019
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Suudi Arabistan'daki kalkınma hedeflerine ulaşmada ve verilen hizmet seviyesinin yükseltilmesinde özel sektörün rolünün önemini vurguladı.
 
Suudi Arabistan Kralı,  Riyad’daki Yemame Sarayı’nda Ticaret ve Yatırım Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri, ticaret odaları başkanları ve çok sayıda iş adamıyla bir araya geldi.
 
Riyad Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aclan bin Abdulaziz el- Aclan, Suudi Arabistan Kralı’nın açıklamalarının özel sektör için önemli bir destek olduğunu söyledi. Devletin yapılan çalışmaları kolaylaştırmasının öneminin vurgulandığını kaydetti.
 
Aclan, çalışma sektörünün 'Vizyon 2030' hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın beklentilerine ayak uydurma gayretinde olduğunu belirttiği açıklamasında “özel sektörün vizyondaki rolünü’ vurguladı. Aclan, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için iş fırsatları oluşturulmasının ve ulusal sanayinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
 
Görüşmeye Prens Abdulaziz bin Meşal bin Abdulaziz, Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el- Kasbi ve Dr. Saad el- Kasbi de katıldı.
 
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz söz konusu görüşmenin yanı sıra bugün Yemame Sarayı’ndaki ofisinde, görev süresi sona eren Brezilya’nın Riyad Büyükelçisi Flavio Mariga'yı kabul etti.
 
Görüşmeye Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el Cubeyr de katıldı.