S. Arabistan, Savunma Bakanlığı'nda kurumsallaşmayı güçlendiriyor

04 Şubat 2019

Suudi Savunma Konseyi, ilk toplantısını Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında gerçekleştirdi. Konsey, Savunma Bakanlığı’ndaki kurumsal çalışmaları güçlendirmeyi amaçlayan hükümet konseylerinin aktifleştirilmesini onayladı.
 
Konsey, bakanlığın kalkınma belgesi kapsamında onaylanan, Yatırım ve Projeleri İnceleme Kurulu, Hizmet ve Çalışmalar Konseyi, Atama Konseyi ve Ortak Askeri Konsey gibi Savunma Bakanlığı’nın kilit hükümet konseylerinin faaliyete geçmesini onayladı.
 
Toplantıda, önemli stratejik kararların alınması ve bakanlığın insan kaynakları, askeri hazırlıklar, finansal performans yönetimi ve büyük yatırımlar gibi kilit alanlardaki performansının gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere, Savunma Konseyi’nin Savunma Bakanlığı’nın stratejik alanlarında ve yönetiminde rehberlik sağlamadaki rolü ele alındı.
 
Hükümet konseyleri, karar alma mekanizmalarını iyileştirmeyi, bakanlığın kalkınmaya yönelik 5 stratejik hedef dahilinde kurumsal çalışmaya geçmesini, Savunma Bakanlığı’nın örgütsel performansını geliştirmeyi, ekipman ve silahları modernize etmeyi, harcama verimliliğini arttırmayı, askeri üretimin yerelleştirilmesini desteklemeyi, bireysel performansı geliştirmeyi ve moralleri yükseltmeyi amaçlıyor.
 
Veliaht Prens başkanlığındaki Konsey, Savunma Bakanı Yardımcısı, Genelkurmay Başkanı, Savunma Bakanı İcra İşleri Yardımcısı, Ortak Kuvvetler Komutanı, Stratejik İşler Vekili, Silahlandırma Bakanlığı Vekili ve İç Denetim ve Teftiş Genel Müdürü’nden oluşuyor.