SAMA'dan, devlet kurumları ile bankalar arasından bağlantı kumak için yeni uygulama programı

18 Şubat 2019

Riyad
 
Suudi Arabistan Para Ajansı (SAMA), ülkede faaliyet gösteren bankaların teknik sistemi ile devlet kurumlarının teknik sistemlerini doğrudan birbirine bağlamayı amaçlayan bir uygulama programı başlattı.

SAMA tarafından yapılan açıklamada, devlet kurumları ile bankalar aralarındaki işbirliği düzeyinin artırılması için zorluk ve engellerin üstesinden gelmek adına böyle bir uygulama programının başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, vakıf ve kuruluşlar arasındaki ortak çalışmalarla birlikte bu adımın, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu ile son derece uyumlu olduğu ifade edildi.

SAMA tarafından yapılan açıklamada ayrıca, modern teknik araç ve e devlet uygulamalarının kullanımına odaklanılarak, devlet hizmetlerinin hızlandırılacağı ve çalışmalara yardımcı olunacağı vurgulandı.

Ajans yaptığı açıklamada, programın kişilere ait bilgilerin gizliliğinin korunmasını sağlayacağını, kişisel davaların (gider ve masraflar) ele alınma sürecinde hâkimlerin kolaylıkla bilgilendirileceğini belirtti.

SAMA Başkanı Dr. Ahmed el-Halifi, ülkede faaliyet gösteren bankaların yanı sıra programın elektronik bağlantı prosedürlerini tamamlayan ilk devlet kurumu olan Adalet Bakanlığı’na teşekkür etti.