''Suudi Arabistan, eğlence sektöründe uluslararası referans haline gelecek''

30 Mayıs 2019

Suudi Arabistan Eğlence Kurumu CEO’su Amr Banaja, kurumun iddialı fikirleri geliştirmeyi ve topluma kazandırmayı amaçladığını ifade ederek, Suudi Arabistan’ı eğlence alanında uluslararası bir referans haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

The Business Year (TBY) dergisine röportaj veren Banaja, uluslararası standartları karşılayarak, yerel eğlence endüstrisinin içeriğini geliştirdiklerini,  2030 Vizyonu hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını ve kurumun kimliğinin bu yılın başlarında Eğlence İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Turki Al-i Şeyh tarafından başlatılan yeni strateji ile uyumlu olduğunu söyledi.

Eğlence sektörü ile yaşam kalitesini geliştirmek ve gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen CEO, projelerin Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonunu gerçekleştirmede kilit unsur olduğunu belirterek, kurumun gerekli altyapı projelerini desteklemek ve geliştirmek için çalışmaya odaklandığını, eğlence çarkını yükseltmek için birçok alanda çeşitli girişim başlattığını ifade etti. Eğlence kurumunun Suudi Arabistan’daki diğer devlet kurumları ile işbirliği içinde çalıştığını işaret eden Banaja, toplumun her kesimine çeşitli eğlence seçenekleri sunulacağını ifade etti.

CEO açıklamasında, eğlence kavramının lüks olmaktan ziyade canlı bir toplum için acil ihtiyaç olduğunu, asıl olarak da ülke ekonomisinin büyümesine katkıda bulunan bir sektör olduğuna değindi. Banaja bu sebeple kurumun, özel sektör ve yabancı yatırımcıyı çekmek adına makul bir sürede projelerin oluşmasına fayda sağlayacak uygun ortam yaratmak için çalıştığına vurgu yaptı.

Kurumun eğlence sektörünün gelişimi için ortaklıkları teşvik eme rolü için değerlendirme de bulunan CEO, son üç yıl içerisinde yerel şirketlerle etkinliklerin kurulması adına gerekli ruhsatları vermede başarılı olduklarını ve sektörde faaliyet gösteren yerel firma sayısının iki katına çıkmasına katkıda bulunduklarını aktardı.