Suudi Kraliyet Ailesi'nden 40 milyon dolarlık konut desteği

22 Mayıs 2019

Cidde

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Ulusal Konut Geliştirme Vakfı tarafından denetlenen ve muhtaç ailelere konut ve kira desteği sunan Cudu’l İskan Platformu’na 150 milyon riyal (40 milyon dolar) destek sundu.

Kral Selman 100 milyon riyal Veliaht Prensi ise 50 milyon riyal destek verdi.

Ulusal bir girişim olan Cudu’l İskan Platformu, yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kira desteği, hayır kurumlarının platform aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Hükümet ve hayır kurumları yapılan incelemenin ardından ihtiyaç sahiplerine destek veriyor. Kira ağı faturalandırma sistemi aracılığıyla bağışçılar yardımda bulunabiliyor.

Konut desteği, ihtiyaç sahipleri için yapılan projelere katkıda bulunmayı sağlıyor.

Bu platform, kişilere ve hayır kurumlarına, ihtiyaç sahiplerine yardım sağlama imkanı tanıyor. Ayrıca platform, toplum dayanışmasını, devlet sektörü ile özel ve ticaret sektörü arasında ortaklık ve entegrasyonun etkinleştirilmesinin yanı sıra toplumdaki muhtaç ailelere yardım eli uzatılmasını hedefliyor.

Platformun en önemli özelliği destek süreçlerinin elektronik ortamda yürütülmesidir. Bu şekilde bağış sahibi yardımının ihtiyaç sahibine ulaştığından emin olabiliyor. Platform, toplum üyeleri arasındaki üst düzey dayanışmayı sağlamayı, toplumdaki hayır işlerinde yeni bir kapı açmayı,  bireylerin ve kuruluşların sosyal hizmet alanındaki rolünü harekete geçirmeyi hedefliyor.