“Burada, Kendimizi Evimizde Hissediyoruz’’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Moldova'daki Gagavuz Özerk Bölgesinde, kendilerini evlerinde hissettiklerini belirterek, ''Kültürümüz, gönüllerimiz bir, ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek istiyoruz'' dedi.

29 Nisan 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Moldova'daki Gagavuz Özerk Bölgesinde, kendilerini evlerinde hissettiklerini belirterek, ''Kültürümüz, gönüllerimiz bir, ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek istiyoruz'' dedi.
Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Moldova'ya gelen Yazıcı, burada Gagavuz Özerk Bölgesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.
Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyeti, Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, yörede sadece kıymetli misafirlere ikram edilen ekmek ve tuz ile karşıladı.
Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Moldova'ya geldiğinden beri herkesin kendilerini çok misafirperver bir şekilde karşıladığını söyledi.
Gagavuz Özerk Bölgesinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini dile getiren Yazıcı, ''Kültürümüz, gönüllerimiz bir, ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek istiyoruz'' diye konuştu.
Gagavuz Özerk Bölgesinin Moldova ile birlikte yürüttükleri kalkınma çabalarını desteklediklerini ve tebrik ettiklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:
''Sizinle olan ilişkilerimiz, Moldova ile olan ilişkilerimize katkı sağlıyor. Burada Türkçe'nin ve Türk kültürünün sürdürülmesi konusundaki çalışmalarımızı tebrik ediyoruz. Buna katkı sağlamaya devam edeceğiz. İlişkilerimiz sadece siyasi düzeyde kalmasın, iş adamlarınızı da Türkiye'de görmek istiyoruz. Dostluğumuz, birliğimiz daim olsun diliyorum.''
-''Türkiye her zaman Gagavuzların yanında oldu''-
Gagavuz Başkanı Mihail Formuzal da Bakan Yazıcı ve heyetinin Gagavuz Özerk Bölgesinde olmasının kendileri için onur verici olduğunu söyledi.
Türkiye'ye geldiğinde Bakan Yazıcı ile de görüştüğünü anımsatan Formuzal, ''O zaman buraya geleceğinizi söylemiştiniz. Bugün sizi burada gördüğüm ve sözünüzü tuttuğunuz için çok teşekkür ediyorum. Burada Gagavuz Türklerinin nasıl yaşadığını, kendiniz de göreceksiniz. Türkiye her zaman Gagavuzların yanında oldu. Bu desteğinizi sürdürmenizi bekliyoruz'' dedi.
Gagavuz Bölgesinde ticaret hayatı konusunda büyük potansiyel olduğunu vurgulayan Formuzal, bu potansiyeli hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
-Gagavuz Bölgesinde Atatürk kütüphanesi-
Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyet, Formuzal ile görüştükten sonra 1998 yılında açılan ve 5 bin 500 Türkçe kitabın olduğu Atatürk kütüphanesini de gezdi.
Kütüphane hakkında bilgi alan Yazıcı, Türkçe'nin Gagavuz Özerk Bölgesinde yaşatılması için verilen katkıdan dolayı teşekkür etti.
Komrat Devlet Üniversitesi'ne de ziyaret eden Yazıcı, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle sohbet etti.