“Hayalleri Olmayanlar Büyük İşler Yapamazlar”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, üniversite öğrencilerine öğütlerde bulunarak, “Hayallerinizin peşinde olun. Hayalleri olmayanlar büyük işler yapamazlar” dedi.

04 Mayıs 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı  Hayati Yazıcı, üniversite öğrencilerine öğütlerde bulunarak,  “Hayallerinizin peşinde olun. Hayalleri olmayanlar büyük işler yapamazlar” dedi.

Bakan Yazıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, üniversitenin tanıtım filmi davetlilere izletildi. Etkinlikler kapsamında motorlu yamaç paraşütü, model uçak, yangın söndürme uçak gösterileri düzenlenirken planör uçuşu rüzgar nedeniyle iptal edildi. Davetlilerce Cessna tipi uçakların kol uçuşu ve microlight gösterisi ilgiyle izlendi.

Törende THK paraşüt ekibince de atlayış düzenledi. Atlayışın ardından paraşütçülerden biri Cumhurbaşkanı Gül'e öperek Türk Bayrağı sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bayrağı öperek teslim aldı.

Bakan Yazıcı gençlerin hayallerinin peşinde gitmesi gerektiğini belirterek, Okulunuzla, mesleğinizle ilgili büyük hayalleriniz olsun. Hayalleri olmayanlar büyük işler yapamazlar. Her şey bir hayalle başlar…Maddi imkânlar zamanla değişir ama bu sıralar, bu yıllar kendinizi manevi olarak yetiştirmenin, fikir dünyanızı zenginleştirmenin en güzel fırsatıdır. Üniversite yıllarınızı ne kadar iyi değerlendirir, ne kadar çok okur ve sosyal faaliyetlerde bulunursanız, hayata o kadar iyi hazırlanmış olacaksınız. Eğitiminizin kıymetini bilin ve hakkını verin” dedi.

“Üniversiteler popüler kültürün çokça tüketildiği ve nihayetinde yeniden üretildiği yerler olmamalı” diyen Yazıcı, “Gezin, tozun, gençliğinizin gereğini yapın ama kafanızda bir derdiniz muhakkak olsun. Mesleğinizle, milletinizle, ülkenizle ilgili dertleriniz olsun. Bu fikirler sizi gece yarısı uykunuzdan uyandırsın. Eleştirin. Ama fikir üretmek için yahut fikir üreterek eleştirin.  Yaptığınız işi sevin ve iyi öğrenin. Hiç unutmayın ki siz dünyanın en büyük, en köklü medeniyetinin evlatlarısınız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, THY  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THY Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım tarafından kurdele kesilerek kampüsün açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kullanımında olan arazinin THK'ya devredilmesindeki katkılarından dolayı Bakan Yazıcı ile üniversitesinin kurulmasında emeği geçenlere plaket verdi.