2012 Dünya Gümrük Günü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde 40 yılını dolduran çalışanlara plaket verdi.

28 Mart 2012

BAKAN YAZICI’DAN GÜMRÜKTE 40 YILINI DOLDURANLARA PLAKET
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde 40 yılını dolduran çalışanlara plaket verdi.
Dünya Gümrük Günü nedeniyle Ankara Palas Devlet Konukevi’nde düzenlenen geceye Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Ziya Altunyaldız, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve bakanlık çalışanları katıldı.
Bakan Yazıcı gecede yaptığı konuşmada kapısının her zaman personeline açık olduğunu belirterek, “Kapımız her zaman açık. Herhangi bir sorununuz olduğunda çözemediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Paylaşmak üretimin her aşamasında var olması gereken bir davranıştır.” dedi.
Kurumların başarılı olmasında bakış birliğinin öneminde değinen Yazıcı, “Bunu tekdüzelik anlamında söylemiyorum. Hizmet üretirken farklı görüşlerin ve farklı çözüm önerilerinin ortaya çıkması, o kurumun başarısı açısından çok önemlidir. Aksi takdirde tekdüzelik hakim olur.” diye konuştu.
BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yeni bir bakanlık olduğunu söyleyen Yazıcı, “Bakanlığımız bünyesindeki tüm birimlerde çalışan arkadaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde, ekip olma bilinciyle çalışacaklarına olan inancım tamdır. Biz büyük bir aileyiz. Kardeşlik hukuku çerçevesinde, biz olmak esasına dayanan yaklaşım hem iş yerindeki mutluluğumuzu hem de başarımızı doğrudan etkileyecektir.” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2023 hedeflerinden bahseden Yazıcı, “ Bakanlığımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 500 milyarlık ihracatta en büyük desteği verecek kurum olarak gelecek nesillerde minnetle anılacaktır. Türkiye’yi ticaretin en kolay ve en güvenilir yapıldığı ülke haline getirmeyi hedefliyoruz. Bürokrasinin azaltıldığı,  gümrüklerde tek pencere hedefinin uygulandığı, kağıtsız hizmet sürecini gerçekleştiren, yeni ticaret ve hal kanunu gibi yeni uygulamalarla uluslar arası standartları yakalamış bir Türkiye en büyük hedefimizdir. Bu hedefimize de sizlerle beraber gerçekleştirmek istiyoruz.”
ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ise yaptığı konuşmada Bakanlığın Türkiye’de en kaliteli hizmet veren üç kurumdan biri olmayı amaçladığını belirterek, “Bu uğurda, gece gündüz arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu fedâkar ve inanmış topluluğa bu başarılar yetmeyecektir. Önümüzdeki dönemde, devam eden projelerle, yeni projelerle, ne yaptığını, ne yapacağını bilen kadrosuyla çok önemli hizmetlere imza atacağız.” dedi. Çalışanlar arasında dayanışma ve güvenin önemine dikkat çeken Altunyaldız, “Çalışanların kendi arasında tesis edeceği güven, bir aile olabilmenin hissiyatı, iyi ve kötü günde zorlukların üstesinden gelme, sorunu çözme noktasında ortaya koyacağımız kararlılık bizi çok daha güçlü bir aile yapacaktır.” dedi.
Kurumumuzun hedef kitlesi olan her kesimle ilişkisini güven temelinde tesis ettiğini ifade eden Altunyaldız, “Her başvuranın talebini önemsiyoruz. Herkesin telefonuna cevap veriyoruz. Biz hizmet üretirken, görevimizi yaparken, bulunduğumuz yerde, mevkide statümüz neyse, onun merkezinde insan var. İnsanın huzuru, esenliği, güvenliği var.” şeklinde konuştu.
Gecede Bakanlık Genel Müdürlükleri adına Leman Öztepe, Hakan Yalçın, Hüseyin Yavuz, Gürsel Erdoğan, Tülin Dimli ve Melih Molo da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı, memuriyette 40 yılını tamamlamış Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli Melih Molo, Mahmut Gencer, Mesude Yertutan, Fahrattin Sosyal, Halil Güngör, Saadet Arslan, Hasan Özmen, Semiha Bozkurt, Veli Özdemir, Şadiye Özgün ve Hüseyin Atabey’e plaket verdi.