2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Milli Piyango Bileti Tanıtıldı-video

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bazı uygulamalar nedeniyle ülkemizde kooperatiflerle ilgili algı çok iyi değil ama bu yıl yapılacak etkinlik ve hizmetlerle kooperatif yapılarını daha güvenli, daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz''dedi.

04 Temmuz 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bazı uygulamalar nedeniyle ülkemizde kooperatiflerle ilgili algı çok iyi değil ama bu yıl yapılacak etkinlik ve hizmetlerle kooperatif yapılarını daha güvenli, daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz''dedi.
Bakan Yazıcı, ''2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı'' temalı Milli Piyango biletlerinin tanıtımı dolayısıyla Bakanlıkta düzenlenen toplantıda, Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılının Kooperatifler Yılı olarak ilan edildiğini anımsattı.
Türkiye'de, kooperatif farkındalığını artırmayı hedefleyen Eylem Planı çerçevesinde Bakanlıklar ve kooperatif üst kuruluşlarının sorumluluğunda 44 faaliyetin hazırlandığını bildiren Yazıcı, bu faaliyetlerden birinin de 1 Temmuz'da satışa çıkan ve 9 Temmuz'da çekilişi yapılacak Milli Piyango biletleri olduğunu söyledi.
Türkiye'nin kooperatif sayısı bakımından dünya ortalamasının bir hayli üzerinde olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Türkiye'de yüzde 10 üzerinde kooperatifleşme var. Bazı uygulamalar nedeniyle ülkemizde kooperatiflerle ilgili algı çok iyi değil ama bu yıl yapılacak etkinlik ve hizmetlerle kooperatif yapılarını daha güvenli, daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz''diye konuştu.
Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer de bu etkinliği kurumsal ve toplumsal bir sosyal sorumluluğun parçası olarak gördüklerini belirterek, 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı temalı biletten 1 milyon 600 bin adet bastırdıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından, Bakan Yazıcı ve Biçer, Kooperatifler Yılı için hazırlanan biletlerin tanıtımını yaptı. Yazıcı, etkinlik kapsamında hatıra pulu da bastırıldığını söyledi.