“2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Ödülleri” Sahiplerini Buluyor

2012 yılı Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada “Uluslararası Kooperatifler Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu yıl kapsamında, ülkemizde kooperatifçiliğe ilişkin farkındalığı artırmak, bu yöndeki çalışmaları planlamak ve koordine etmek amacıyla Bakanlığımız Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü öncülüğünde “Eylem Planı” hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.

20 Aralık 2012

2012 yılı Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada “Uluslararası Kooperatifler Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu yıl kapsamında, ülkemizde kooperatifçiliğe ilişkin farkındalığı artırmak, bu yöndeki çalışmaları planlamak ve koordine etmek amacıyla Bakanlığımız Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü öncülüğünde “Eylem Planı”  hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.
Bakanlığımızca yıl içerisinde çok sayıda faaliyet gerçekleştirilmiş olup, bunların sonuncusu olarak Bakanlığımız koordinasyonunda 21 Aralık 2012 tarihinde Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezinde Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Bakanlık Müsteşarı Ziya Altunyaldız’ın katılımıyla “2012 ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI KAPANIŞ VE ÖDÜL TÖRENİ” düzenlenecektir.
Fuar KapanışıUluslar arası Kooperatifler Yılının kapanış toplantısında; 2012 yılında yürütülen faaliyetlerin değerlendirmesi yapılacak, ardından yıl içerisinde kooperatifçiliğin tanıtılmasında önemli katkıları bulunan kurum ve kuruluşlar ile Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen resim ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verilecektir.
Ardından TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI’nın açılışı Gerçekleştirilecektir.
Kooperatif ve üst kuruluşları ile kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek halkımızla buluşmasının amaçlandığı “Türkiye Kooperatifler Fuarı”nın açılışı saat 14.30’da yapılacak ve fuar Pazar günü akşamına kadar gezilebilecektir.
 
KOOP 2012’ sayesinde tüm halkımız kooperatifleri tüm renkleriyle bir arada görme fırsatı bulacak, kooperatiflerin çok geniş yelpazede ürün ve hizmetlerini tanıyacaktır.  Kooperatiflerimiz de ilk kez bu fuar sayesinde birlikte kendilerini, ürün ve hizmetlerini tanıtma imkânı bulacaklardır.


Fuar ve Toplantı Yeri: Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı (Congresium)
Söğütözü Caddesi No:1/A, 06510 Çankaya/Ankara
Saat :13.30    : 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kapanışı ve Ödül Töreni 
Saat :14.30    : Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılışı