AB finansörlüğünde 2.7 milyon Euro bütçeli projenin açılışı yapıldı

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-I) 2012 Yılı Programlaması kapsamında yer alan "Türk Gümrük İdaresinin Modernizasyonu VIII" proje paketinin son bileşeni, Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi’ nin açılışı yapıldı.

10 Şubat 2016
AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-I) 2012 Yılı Programlaması kapsamında yer alan "Türk Gümrük İdaresinin Modernizasyonu VIII" proje paketinin son bileşeni, Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi’ nin açılışı yapıldı.

%90’ı Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 2.681.822 Euro bütçeye sahip proje, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülüyor.

Bakanlık Konferans Salonunda yapılan açılış, Müsteşar Cenap Aşcı, Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Bakanlık üst düzey yöneticileri, AB Delegasyonunun ve Merkezi Finans ve İhale Birimi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Müsteşar Aşcı, kolay ve güvenilir ticaret için yeni çözümler bulma gayretindeyiz.

Açılışta konuşma yapan Müsteşar Cenap Aşcı, en kolay ve güvenilir ticareti sağlamak için her zaman yenilikçi adımlar atmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Bildiğiniz gibi ticareti kolaylaştırırken aynı zamanda güvenliğin sağlanması birbiriyle zıt gibi görünen iki hedefi aynı anda gerçekleştirmeyi gerektirmektedir.  Bu iki hedef arasında denge sağlamak için iyi örnekleri de inceleyerek sürekli yeni yollar, yeni çözümler bulma gayretinde olduk, oluyoruz. Bugün açılışı yapılan projemizin bu konuda bizlere büyük katkılar sağlayacağına inancım tamdır.” dedi.

Müsteşar Aşcı ayrıca, bu proje ile Bakanlık insan kaynakları yönetiminde çağdaş uygulamalara geçileceğini ve insan kaynaklarından en ideal ölçüde fayda sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Karaoğlu, Bakanlık teşkilatımız bu projeyle baştan aşağı gözden geçirilecek.

Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ise bu projenin Bakanlığın geleceğe hazırlanmasında önemli olduğunu vurgulayarak, “Bakanlığımızın gerek merkez teşkilatı gerek taşra teşkilatı bu proje vesilesiyle baştan aşağı gözden geçirilecek, süreçler AB standartlarına azami düzeyde yakınlaştırılacak. Bu proje ile uygulamaları standartlaştıracağız, iyileştireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Proje ile kurumsal yapılanmada AB standartları yakalanacak.

Proje ile Bakanlık merkez ve taşra yapısının tüm unsurları itibariyle AB standartları çerçevesinde gözden geçirilerek, idari kapasitenin iyileştirilmesi ve kurumsal yapılanmanın en ideal ölçüde tesis edilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında; süreç ve kontrol noktalarının analizi ve tasarımı, uygulama yazılımının ve sistem gereksinimlerinin oluşturulması, organizasyonel yapılandırma aşaması, insan kaynakları modellemesi, optimum kadro çalışması, prototip taşra idarelerinin tasarlanması, kurumsal bilgi teknolojileri stratejisinin geliştirilmesi, kurumsal performans yönetimi altyapısının oluşturulması, eğitim ve çalışma ziyaretleri düzenlenmesi şeklinde 7 faaliyet başlığı yer alıyor.

Prototip taşra idareleri tasarlanıyor.

Proje kapsamında prototip taşra idareleri de tasarlanacak. Bu sayede taşra idareleri, sınır kapıları, ticaret il müdürlükleri ve gümrük idarelerinin kurumsal kimliğin belirgin olduğu, kullanışlı ve standart bir tasarıma kavuşması hedefleniyor.
Tüm projelerin 19 Aralık 2017 tarihine kadar bitirilmesi hedefleniyor.