Altunyaldız, IRU Heyeti’ni Makamında Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Uluslararası Karayolu Nakliyeciler Birliği (IRU) heyetini makamında kabul etti.

27 Mart 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız,  Uluslararası Karayolu Nakliyeciler Birliği (IRU) heyetini makamında kabul etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti ile IRU heyeti arasında Müsteşarlık Makamında gerçekleştirilen toplantıda, ‘’TIR karnesi’’ni dünyada en fazla kullanan ülke olan Türkiye’ye verilen önem vurgulandı.

Rusya Federasyonu’nda TIR sistemi uygulamalarına ilişkin son gelişmelerin konuşulduğu toplantıda, sistemin elektronikleştirilme girişimleri, Çin’in sisteme dahil edilme çabaları ve ulusal transitte TIR karnesi kullanımına yönelik konular ele alındı.
 
Toplantının uluslararası karayolu taşımacılığının gelişmesi açısından önemi belirtilirken, heyetlerin yakın zamanda yeniden bir araya gelmeleri konusunda mutabık kalındı.
 
Toplantıda AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü  Hasan Köseoğlu, Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı  Ramazan Işık'ın yanı sıra, IRU Genel Sekreteri Umberto de Pretto, IRU Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Salah ve IRU Bölge ve Ortadoğu Daimi Temsilcisi Haydar Özkan da hazır bulundu.