Bakan Canikli, Başbakan Davutoğlu'nun Artvin ve Rize Programlarına Katıldı

Bakan Canikli, Başbakan Davutoğlu'nun Artvin ve Rize Programlarına Katıldı

28 Nisan 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Artvin ve Rize programlarına katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Artvin'de yaptığı konuşmada, "Fizibilite çalışmalarını tamamlıyoruz. Rize-Artvin bölgesel havalimanını da yapacağız" dedi.

Hopa-Borçka arasındaki Cankurtaran Tüneli'nin bu sene biteceğini belirten Davutoğlu, "Türkiye'ye enerji veren Artvin Deriner Barajı'ndan, Borçka, Muratlı barajlarından, inşallah önümüzdeki dönemde de Yusufeli barajlarından Türkiye'ye enerji veren, bana da enerji vermiş olan Artvin'e doğalgaz getirmek bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

En kısa zamanda Artvin'e organize sanayi bölgesini kuracaklarını ifade eden Davutoğlu, “Artvin ne isterse başımızın üstüne. Fizibilite çalışmalarını tamamlıyoruz. Rize - Artvin bölgesel havalimanını da yapacağız inşallah” dedi. 

Başbakan Davutoğlu, Artvin'in kendisinde çok özel hatıraları olduğunu belirterek, Artvin'e son olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce, 15-16 Ağustos'ta geldiğini söyledi. Artvin ziyaretinden 11-12 gün sonra, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevini devraldığını ifade eden Davutoğlu, Şavşat'ın yaylalarında iki gün kaldığını, Meydancık Yaylası'na çıktığını bildirdi.

Artvinlilerin çok şanslı olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Artvin'de kaldığım iki günde öyle bir enerji depolamışım ki o günden bugüne kadar, bir gün dahi tatil yapmadım ama o enerji, Artvin'in dağlarının, suyunun enerjisi bana yetti. 16 Ağustos 2014'ten bugüne kadar, bir tek gün dahi tatil yapmadım ama Artvin'in verdiği enerji bana yetti. Ne zaman kendimi yorgun hissedersem - genelde hissetmem ama hadi hissettim - ilk soluk alıp geleceğim yer, Artvin olacak inşallah" diye konuştu. 

Bakan Canikli, Başbakan Davutoğlu ile Artvin'de düzenlenen programın ardından Artvin İçmesuyu Projesi dolayısıyla valilik binasında, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Artvin Belediyesi arasında gerçekleştirilen imza törenine katıldı. 

Bakan Canikli Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Rize Cumhuriyet meydanında düzenlenen programın ardından da Rize Valiliği’ni ziyaret etti.