Bakan Canikli, Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri’nin Açılışını Yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ankara’da 1.si düzenlenen Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri'ne katıldı

09 Ekim 2014

Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri’nin açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek birlikte katıldı.

 

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ankara'da ilk kez Giresun günlerinin düzenlendiğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de en uzun ömürlü insanların Giresun'da bulunduğuna dikkat çeken Bakan Canikli, Giresun’a gelmek için artık birçok sebebin olduğunu belirterek, “TÜİK’in yayınladığı rakamlara göre Giresun en uzun yaşayan insanları barındıran bir ilimiz. Bu özelliği de son derece önemli, belli bire çok kişi bu özelliğe sahip olan insanlar ne yer ne içer, nasıl yaşarlar bunu merak ediyordur. Bunu da insanların en uzun yaşadıkları yerde görmenizi bekliyoruz. Giresun buradan uzaktır diye bir şey aklınıza gelebilir ama değil. Mart ayında inşallah havaalanımız hizmete giriyor. Dünya da mimari itibari ile eşsiz, deniz ortasında inşa edilen ikinci havaalanı olma özelliğine sahip” şeklinde konuştu.
 
TEK DENİZ MANZARALI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GİRESUN'DA
Giresun'da ulaşım altyapısının kaliteli olduğunu ifade eden Bakan Canikli, yaylaların neredeyse tümüne standartı yüksek yollar inşa edildiğini anlattı. Son yıllarda yaylaların tamamının uluslararası standartlarda konaklama tesislerine kavuştuğunu belirten Bakan Canikli, bu tesislerde makul fiyatlara konaklanabileceğini söyledi. Bakan Canikli, Giresun'da 2. organize sanayi bölgesinin tamamlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Giresun Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin tek deniz manzaralı tek organize sanayi bölgesi. Karadeniz sahil yoluna sıfır, havaalanına 3 dakika... Bu özellikleri nedeniyle de Türkiye'de ilk. Sadece Giresunlu yatırımcılarımız değil katma değeri yüksek, özellikle iddiası olan yatırımcılarımızı, Giresun Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmaya çağırıyorum. Her türlü desteği de sağlayacağız. Giresun keşfedilmeyi bekliyor." Bu tür organizasyonların çok riskli ve zahmetli olduğunu belirten Bakan Canikli, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

GİRESUN KARADENİZ'İN İNCİSİ
Bakan Canikli, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de Giresun'a yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ederek, desteklerinin  devamını beklediklerini dile getirdi.

Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karadeniz'in sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en güzel bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Giresun'u "Karadeniz'in incisi" olarak nitelendiren Şimşek, etkinliğin Giresun'un tanıtımı noktasında çok önemli rol oynayacağını kaydetti.
 
Açılış konuşmalarının ardından Canikli ve Şimşek eşleriyle birlikte stantları gezdi. Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri, 4 gün boyunca ziyarete açık olacak.