Bakan Canikli: “ Potansiyel Taşıyan illerde Gelişmeye Katkı Sağlamak İçin Gümrük Müdürlüklerini Yeniden Açıyoruz”

Canikli, MÜSİAD Niğde Şubesi'ni ziyaret etti. Bir marketin açılışına katılan Canikli, ardından Organize Sanayi'deki Gümrük Müdürlüğü’nün açılışını gerçekleştirdi.

14 Mayıs 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, potansiyel taşıyan illerde gelişmeye katkı sağlamak amacıyla gümrük müdürlüklerini yeniden açtıklarını belirtti.
 
Canikli, MÜSİAD Niğde Şubesi'ni ziyaret etti. Bir marketin açılışına katılan Canikli, ardından Organize Sanayi'deki Gümrük Müdürlüğü’nün açılışını gerçekleştirdi.  

Bakan Canikli, AK Parti iktidarı döneminde geçmiş dönemde kapatılan gümrük müdürlüklerini açarak, ekonomiye ve ihracata destek verdiklerini söyledi. 
Yeni gümrük müdürlüğü açılacağı zaman belirli kriterler arandığını anımsatan Canikli, "Bu kriterlerin başında da elbette ihracat rakamları geliyor. Genel kural böyle olmakla birlikte potansiyel taşıyan illerde gelişmeye katkı sağlamak amacıyla adeta itici faktör oynaması çerçevesinde gümrük müdürlüklerini açıyoruz" dedi.

Gümrük Müdürlüğünün Niğde ekonomisine önemli katkılar yapmasını beklediklerini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:
"Niğde Gümrük Müdürlüğü ilk kez 1996'da açılıyor daha sonra 1999'da Türkiye'deki birçok gümrük müdürlükleriyle kapatılıyor. Biz daha sonra onların önemli kısımların açtık. Yani bir gümrük müdürlüğünün kapatılması demek artık neredeyse oradan ümidin kesilmesi anlamına geliyor. Ticari anlamda, gelişmesi anlamında, kalkınması, yapacağı ihracat potansiyeli açısından adeta ümidin kesilmesi, kendi kaderine terk edilmesi anlamına geliyor. Bütün kapatmalar bu içeriktedir. Hamdolsun burası tekrar açıldı."

Canikli konuşmasının arından kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi ve müdürlük binasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.