Bakan Canikli, Rize’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teşrifleri ile Gerçekleşen Toplu Açılış Törenine Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rize Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı.

11 Mayıs 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rize Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı.

Törende halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'ye yapılan yatırımları şöyle anlattı: 

"Eğitimde Fındıklı Anadolu Lisesinin, Ömer Halaç İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunun, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin resmi açılışlarını bugün yapıyoruz. Üniversitemiz 20 trilyonluk yatırımla güzel bir kongre ve kültür merkezi ile Güneysu’da fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulunu şehrimize kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, Çayeli Gençlik Merkezi, Rize Gençlik Merkezi inşaatlarını tamamladı. Bu spor ve eğitim yatırımlarının resmi açılışlarını da bugün burada gerçekleştiriyoruz. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapalı otoparkı, Sosyal Güvenlik binası hizmet binası, İkizdere hükümet konağı, Fırtına Vadisi ziyaretçi merkezi, Kaplıca Mahallesi'nde 68 adet, Ardeşen’de 40 adet afet konutu tamamlandı. Tüm bu hizmetlerin resmi açılışını da bugün burada yapıyoruz. Rize Belediyemiz derin deniz deşarjı ve kanalizasyon inşaatı, asfalt tesisi, su arıtma tesisi, 4 adet park, engelsiz Rize projesi, spor tesisleri ve çevre düzenlemeleri ile çeşitli içme suyu projelerini bitirdi. Bu hizmetlerin de resmi açılışını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Tüm bu eserlerin Rizemize, Rizelilere hayırlı olmasını diliyorum."  

“Rize -Artvin Havalimanı İçin Çalışmalara Başlandı”

Erdoğan, ulaşım konusunda Rize’nin hiçbir eksiğinin kalmamasını istediklerini belirterek, "Rize ve Artvin’in birlikte havalimanının yapımı için çalışmalara başladık. İnşallah havalimanı bittiği zaman artık Artvinli kardeşim ta Trabzon’a kadar gitmeyecek. Ardeşen-Pazar arasında oradaki güzel bir yere Artvin Havalimanını kuruyoruz. Aynı şekilde Rizeli kardeşim de oraya. Böylece yolu kısaltacağız" dedi.

Çay üretimine verilen desteği anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz 12 yılda Rize’deki üreticilerimize yaş çay alımı için alınan para ne biliyor musunuz? 4,2 katrilyon liradır. Çayda prim desteğini tam 7 kat artırdık. Üreticilerimize yapılan destek primi 1,3 katrilyon. Nerelerden nereye. Üniversitemiz maşallah her geçen gün daha da gelişiyor, daha da büyüyor. Her alanda Rize’nin çehresi değişti, değişmeye devam ediyor. Allah ömür verdikçe, Allah imkan verdikçe Rize’ye, Rizeli hemşehrilerime hizmet etmeye devam edeceğim."

Programa İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’da katıldı.