Bakan Canikli’den Narenciye Üreticilerine Kooperatif Müjdesi

Bakan Canikli’den Narenciye Üreticilerine Kooperatif Müjdesi

09 Aralık 2014
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, pazarlama ve soğuk hava depolaması konusunda sıkıntı yaşayan narenciye üreticilerine “kooperatif” müjdesi verdi.
 
Narenciye sektöründe üreticilerin yaşadıkları sıkıntıları aşmak için çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakan Canikli, “Ürünlerini farklı mevsimlerde de piyasaya sunabilme konusu narenciye üreticilerine sıkıntı oluyordu. Bu sıkıntıyı aşmak noktasında, üreticilerimizin ürünlerine depolama imkânı sağlanması için üretim pazarlama kooperatifi çatısı altında bir araya gelmelerine olanak sağladık. Böylece çiftçilerimiz kendilerine ait bir soğuk hava deposuna sahip olabilecek, ürünlerini farklı mevsimlerinde piyasaya sunabilecek” dedi.
 
Bakan Canikli, kooperatifler sayesinde soğuk hava depo maliyetlerinin düşürüleceğini de belirterek, “Üreticiler maliyetlerini amorti ettikten sonra, ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlayabilecek” şeklinde konuştu.
 
İlk Girişim Mersin'in Erdemli İlçesi’nde
 
Uygulamanın ilk olarak Mersin’in Erdemli İlçesi’nde başlatıldığını ifade eden Bakan Canikli, limon üreticilerinin bir araya gelerek kurduğu Erdemli Narenciye Depolama, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi için yapılan kooperatif kuruluş talebine izin verdiklerini açıkladı.
 
Bakan Canikli şöyle konuştu: “Üretim ve pazarlama kooperatifleri eliyle üreticilerimiz kendi ürünlerini iç ve dış piyasalarda değerlendirmek ve pazar isteklerine uygun hale getirmek üzere gerekli tasniflemeyi sağlayacak ve uygun imkânlarda sektörde yerini alacaktır.”