Bakan Hayati Yazıcı’dan Terör Açıklaması

Ahilik Haftası ve Yaren Kutlamaları nedeniyle Çankırı'da bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ''Türkiye terör belasından kurtulduğu andan itibaren, dünyada ve bölgesinde aktör konumunu daha da güçlü hale getirecektir. Hiç kimse silahlarını doğrultarak hak arama iddiasında bulunamaz. Parlamentoda gerektiği zaman gerekli kararları alıyoruz'' dedi.

18 Eylül 2012

Ahilik Haftası ve Yaren Kutlamaları nedeniyle Çankırı'da bulunan  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ''Türkiye terör belasından kurtulduğu andan itibaren, dünyada ve bölgesinde aktör konumunu daha da güçlü hale getirecektir. Hiç kimse silahlarını doğrultarak hak arama iddiasında bulunamaz. Parlamentoda gerektiği zaman gerekli kararları alıyoruz'' dedi.
Yönetim anlayışlarının temelinin hizmet olduğunu vurgulayan Yazıcı, esas olanın millet ve vatandaş olduğunu belirtti.
Yazıcı, vatandaştan yönetim emanetini almış olan insanların hizmet üretmekle yükümlü olduğunu ifade ederek, hizmetin kalitesinin standardı yüksek, ucuz olması gerektiğini ve kaynakların da adil olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin, hepimizin müşterek yurdu olduğunu, birlik ve bütünlüğün önemli olduğunu altını çizen Yazıcı, şunları kaydetti:
''Buna toz kondurmayız. Ve bu anlamda, ihlal edenlere karşı da hiç bir zaman toleranslı, müsamahalı olamayız. Terörle mücadelede güvenlik güçlerimiz, devletimiz, hükümetimiz, bu kararlılık içerisinde mücadelesini sürdürüyor. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulduğu andan itibaren, dünyada ve bölgesinde aktör konumunu daha da güçlü hale getirecektir. Türkiye ekonomisiyle, duruşuyla, uluslararası ilişkilerde ortaya koyduğu insani değerlerden esinlenmiş duruş biçimiyle, gıpta ile gösterilen bir ülke konumundadır. Bu bizim, hep birlikte paylaştığımız, Türk Milleti olarak övünç duyduğumuz zenginliklerimizdir. Bunlar bizim hazinemizdir. Bunu her zaman koruyup, kollayacağız. Biliyorum ki Türkiye'nin yarını, bugünden daha müreffeh olacaktır. İnsanımız hayatı, sosyal durumu, yaşam standardı, giderek daha da güzelleşecektir.''