Bakan Muş, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı'yı ziyaret etti

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı'yı makamında ziyaret etti.

03 Haziran 2021

Bakan Muş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı'ya makamında ziyarette bulundu.

Bakan Muş görevi aldıktan sonra ilk resmi ziyaretlerinin KKTC'ye olduğunu hatırlattı.

KKTC'de eğitim için 5 yıl geçirdiğini ve burayı iyi tanığını belirten Muş, burada Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan bazı çalışmaları bir noktaya kadar getirdiklerini söyledi.

Muş, Bakan Arıklı'nın Ankara ziyareti sırasındaki bütün taleplerin tamamına yakınını karşıladıklarını ifade ederek, "Yeter ki siz burada üretin. KKTC için İhracat Eylem Planı hazırlanmasına destek olacağız." dedi.

İki ülkenin teknik heyetlerinin atılacak adımlarla ilgili çalışmaları bitirdiği bilgisini paylaşan Muş, "Biz bugün son rötuşları yapıp, yarın da buradan ayrılmış olacağız. Vardığımız mutabakatlar, hem Türkiye'ye hem KKTC'ye hayırlı olsun diyorum. İnşallah buranın ekonomisine, buradaki iş adamlarına, buranın üretim ve istihdamına önemli katkılar sağlar. Biz, her zaman KKTC'yi desteklemeye devam edeceğiz. Burada (Kıbrıs) iki devletli bir yapının her zaman destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Arıklı ise, mevkidaşı Muş'un KKTC'de üniversite eğitimini tamamladığını hatırlattı.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Türkiye ile KKTC'deki teknik heyetlerin iki ülke arasındaki ticaretin daha etkin hale getirilmesi için çalıştığını anımsatan Arıklı, çalışmalarda son noktaya gelindiğini ve bugün bir eylem planı imzalayarak, yeni bir sayfa açacaklarını kaydetti.

Arıklı, "KKTC'de önümüzdeki süreçte iki devletli bir siyasi hayata geçilecekse üreten bir toplum olmak zorundayız, ürettiğimizi de satmak zorundayız. Kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız. Bunları yapabilmek için de ana vatan Türkiye'nin katkılarına ve yardımlarına ihtiyaç duyacağız." dedi.

Göreve geldiği andan itibaren Bakan Muş'un kendilerine her türlü yardımı yaptığını ve desteği verdiğini dile getiren Arıklı, bu yardımların devam edeceğine inandıklarını söyledi.