Bakan Muş, KKTC Maliye Bakanı Dursun Oğuz'u ziyaret etti

Bakan Muş, hem KKTC hem de Türkiye tarafında gümrükle ilgili atılacak adımlarda KKTC'ye gereken desteği verebileceklerini kaydetti.

03 Haziran 2021

Bakan Muş, KKTC Maliye Bakanı Dursun Oğuz'a makamında ziyarette bulundu.

Bakan Muş burada yaptığı konuşmada iç ticaret, dış ticaret ve gümrüklerin kendi bakanlıklarının sorumluluk alanında olduğunu, hem KKTC hem de Türkiye tarafında gümrükle ilgili atılacak adımlarda KKTC'ye gereken desteği verebileceklerini kaydetti.

Muş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gümrükleri dünyada örnek gösterilecek seviyededir. Elektronik sistemler noktasında, bilgi sistemleri altyapısı, yazılımları ve dijitalliği konusunda çok ileri seviyededir. Biz bu bilgi birikimimizi buraya da aktarabiliriz, bu anlamda size destek de verebiliriz. KKTC'de bu konuyla ilgili bekleyen düzenlemenin hallolmasıyla bu konuda sizlerin beklentilerini karşılayabiliriz." dedi.

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğu gibi kendisi için de Kıbrıs'ın ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Muş, "2000-2005 arasında Ada'da kaldım. Türkiye'de 28 Şubat'tan sonra eğitim hayatının zorlukları, çeşitli antidemokratik uygulamalardan dolayı Kıbrıs'a geldik, sağ olsun o zaman burası bize kucak açtı. Burada eğitimdeki şartlar, imkanlar ve özgürlük alanı çok daha iyiydi, biz burada eğitim hayatımızı tamamladık. Herkesin gönlünde bir yeri var, bizim gönlümüzde başka bir yeri var. O açıdan bakanlık olarak KKTC'ye her zamankinden daha fazla destek olacağımızı ifade etmek isterim." dedi.

Bakan Oğuz ise, Bakan Muş'a yaptığı ziyaret için teşekkür ederek, yeni atandığı görevde kendilerine başarılar diledi.

Bakan Muş'un KKTC'de Doğu Akdeniz Üniversitesinden mezun olduğunu ve bunun da kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Oğuz, KKTC ile Türkiye gümrükleri arasındaki sorunları çözmek için istişare edeceklerini de belirtti.

Bakan Muş'a ziyaretleri sırasında, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdulkadir Akgül ve diğer yetkililer eşlik etti.