Bakan Muş'un Gümrük Müşavirliğinin Meslek Olarak Kabulünün 112. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Gümrük mevzuatının doğru bir şekilde uygulanmasında ve ticaret erbabının yükünün azaltılması noktasında önemli bir yeri olan gümrük müşavirliğinin meslek olarak kabulünün 112. yıl dönümü kutlu olsun.

01 Temmuz 2021

Gümrük mevzuatının doğru bir şekilde uygulanmasında ve ticaret erbabının yükünün azaltılması noktasında önemli bir yeri olan, dış ticaret işlemlerinde kamu idaresi ile ticaret erbabı arasında köprü vazifesi gören gümrük müşavirliğinin meslek olarak kabulünün 112. yıl dönümü kutlu olsun.

Gümrük Müşavirliği mesleği, uzun köklü geçmişiyle beraber bugün teknoloji ve ulaşımda yaşanan hızlı değişimle artan ticari ilişkiler sonrasında genel olarak ekonomide özel olarak dış ticaret ve gümrük dünyasında daha da önemli bir aktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Gümrük ve dış ticaret mevzuatının uygulanmasında aktif olarak çalışan gümrük müşavirlerimiz, mesleğin icrasında, özellikle eşyanın tarifesi, kıymeti ve menşeinin doğru bir şekilde tespit edilerek beyan edilmesinde kilit rol oynamaktadırlar. Bu kilit rolü başarılı yaptıkları ölçüde ülkemiz ekonomisi ve dış ticaretine de olumlu şekilde katkı sağlamaktadırlar.

Gümrük müşavirlerimizin başarılı ve özverili çalışmalarının aynı şekilde yıllarca sürmesini temenni ederim.