Bakan Pekcan ile ABD'nin yeni ticaret yönetimi arasındaki ilk resmi temas bugün gerçekleşecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'deki yönetim değişikliğinin ardından 18 Mart'ta görevine başlayan ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile bugün video konferans yöntemiyle görüşecek.

31 Mart 2021

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, ABD’de yeni yönetim değişikliğinin ardından 18 Mart 2021 tarihinde görevine başlayan ABD Ticaret Temsilcisi Sayın Katherine Tai ile videokonferans yöntemiyle bugün bir görüşme gerçekleştirecektir.
 
Göreve başlamasından çok kısa bir süre sonra, ABD Ticaret Temsilcisi Sayın Tai’nin ilk görüşmek istediği ülkeler arasında Türkiye’nin yer alması,  ticari ilişkilere verilen önemin de bir yansıması olma özelliğini taşımaktadır.
 
Pekcan, Tai ile görüşmesinde iki ülke arasındaki  ticari ilişkilerin yanı sıra, ticaret hacminin dengeli bir şekilde artırılması, ticaretin kolaylaştırılması ve iş ortamının geliştirilmesi, DTÖ’deki çalışmalar, Covid-19 pandemisinin dünya ticaretine olumsuz etkilerine yönelik atılacak adımlar gibi konular ele alınacak.
 
-Türkiye-ABD Ticari ilişkileri
 
Türkiye’nin ABD’ye ihracatı pandemiye rağmen  2020 yılında %13,5 artarak 10,1 milyar dolara ulaşmıştır. Geçen yıl ABD ile ticaret hacmi 22,1 milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir.