Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz şehidi Volkan Canöz’ün ailesini ziyaret etti

Bakan Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mensuplarına ilişkin, "Bu hainler hem bu millete, hem de hukuka hesap verecekler. Bizim istediğimiz hukukun hızlı bir şekilde işleyip hesaplarının görülmesidir” dedi.

01 Eylül 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz’da Emniyet Müdürlüğü bahçesinde üzerine çıktığı tankın içinden çıkardığı asker tarafından öldürülen Volkan Canöz’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Demokrasi şehitlerinin ailelerinin millete emanet olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Bu milletin içinden çıkan evlatlar, hainlere her zaman dur demesini biliyor. Rabbimize bu yüzden şükrediyoruz. Bu hainler hem bu millete, hem de hukuka hesap verecekler. Bizim istediğimiz hukukun hızlı bir şekilde işleyip hesaplarının görülmesidir. Bu hem milletin hem de şehit ailelerinin istediği bir şeydir. Biz biliyoruz ki geciken adalet, adalet değildir” dedi.

Şehidin annesi Sedef Canöz’ün “Bu hainler bu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içmesinler,  bu hainler asılsın” sözü üzerine Bakan Tüfenkci, FETÖ mensuplarının ihanetinin bir ölçüsü olmadığını ve gereken cezayı alacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Bakan Tüfenkci, şehidin ailesine Volkan Canöz’ün şehitlik belgesini takdim etti.

Ziyarete AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı da katıldı. Ziyaret sonunda şehit ailesinin talebi üzerine,  şehidin isminin mahalle camisine verilmesi kararlaştırıldı.

Tanktan indirdiği asker tarafından vuruldu

Şehit olan Volkan Canöz, 28 yaşındaydı. 15 Temmuz gecesi kardeşi Bilal ve mahalleden arkadaşları ile Emniyet Müdürlüğü’ne gitmişlerdi.

Şehidin kardeşi Bilal Canöz, Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerinde gözlerine inanamadıklarını, her yerin yerle bir olduğunu ve abisini hastaneye götürmeye çalışırken yolda kollarında can verdiğini anlattı.

Demokrasi şehidi Volkan Canöz, Emniyet Müdürlüğü içerisinde gördüğü tankın üstüne çıkarak, içerisindeki askeri çıkarmış, aynı askerin beylik tabancasından çıkan kurşunla da ağır yaralanmıştı.