Bakan Tüfenkci, 18. Tuğla-Kiremit Zirvesi’ne katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (Tukder) tarafından sezon açılışını yapmak üzere organize edilen 18. Tuğla-Kiremit Zirvesi’ne katıldı.

24 Mart 2016

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (Tukder) tarafından sezon açılışını yapmak üzere organize edilen 18. Tuğla-Kiremit Zirvesi’ne katıldı.

Zirvede konuşan Bakan Tüfenkci, sanayiciliğin en önemli sorunlarından birinin teknolojiyi kullanamamak olduğunu ve bunun da marketlerde ürün kalitesini etkilediğini söyledi. ARGE çalışmalarına önem vermek gerektiğine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “Dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmemiz için ARGE’yi geliştirmemiz lazım. Biz hükümet olarak bu dönem ARGE’ye ciddi destekler, teşvikler veriyoruz. ARGE yapan her işletmeye orada çalıştırdığı her insanın sigorta parasına kadar çok ciddi teşvikler verdik” dedi.
Enerji maliyetlerini azaltmak için teknolojinin önemli olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci,  “Bizim enerjiyi verimli kullanmamız lazımdır. Çünkü biz enerjide esasında dışa bağımlı bir ülkeyiz. Enerji maliyetlerini azaltmak ve verimli kullanmak için teknoloji önemlidir. Bu hem ülkenin maliyetlerini hem de kendi maliyetinizi düşürecek.” şeklinde konuştu.
 
Üreteceğiz ki satacağız,  üreteceğiz ki kazanacağız.

Üretimi artırmak için hükümet olarak önemli teşvikleri olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, “Üretimi geliştirme noktasında hükümet olarak çok çeşitli teşviklerimiz var. İstihdama katkı sunması adına üreteceğiz ki satacağız,  üreteceğiz ki kazanacağız, üreteceğiz ki pazarlayalım. Eğer biz dünya ile rekabet etmek istiyorsak bu rekabette sizlerin gayreti çok önemlidir” ifadesini kullandı.
2015 yılı kiremit ithalat ve ihracat oranlarına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “2015 yılında kiremit ihracatımız 3 milyon 536 bin dolara ithalatımız ise 1 milyon 433 bin dolar olmuştur. Esasında bizim ithalatımızda büyümüş. Dışarda hangi teknolojileri kullanılıyor ki biz buradaki ihtiyacı karşılayamıyoruz. Neler yapabiliriz bunun üzerinde durmamız lazım.” dedi.
 
Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarı yakaladı, hemen çeşitli unsurlar tarafından kuşatılmaya başladı.

Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarından rahatsız olanların teröre başvurduğunu belirterek, “Bu ülkenin düşmanları çok, 1 Kasımdan sonra Türkiye siyasi istikrarı yakaladı,  ekonomik anlamda heyecan duymaya başladı hemen çok çeşitli unsurlar tarafından kuşatılmaya çalışıldı. Bombalarla kuşatılmaya çalışılıyor, Doğu ve güneydoğu Anadolu’daki belalarla kuşatılmaya çalışılıyor. Türkiye bu belaların da üstesinden gelecek güçtedir”  dedi.
 
Brüksel’de bomba patlarsa bayraklar yarıya iniyor, Ankara’da patladığında görmezden geliniyor.

Terör olaylarına karşı Dünya’nın aynı hassasiyeti göstermediğine işaret eden Bakan Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz bu acıları çok yaşadık onun için Brüksel’de patlayan, Paris’te patlayan bombaları da ve buralardaki acıları da çok iyi anlıyoruz. Ama bizi anlamayan bir dünya var. Brüksel’de bomba patlarsa bayraklar yarıya iniyor herkes Brüksel oluyor, Paris oluyor. Ankara’da İstanbul’da ve Diyarbakır’da patlarsa normal oluyor. Böyle olmaması lazım. Biz Türkiye olarak teröre karşı en net duruşu sergileyen ülkelerden birisiyiz. Senin teröristin iyi benim teröristim kötü mantığında değiliz, terörün bir insanlık suçu olduğunu ve hiçbir sorunu halledemeyeceğini her yerde haykırıyoruz, Cumhurbaşkanımız haykırıyor Başbakanımız haykırıyor. Bizim için ne kadar örgüt varsa hepsi aynıdır. Hepsi de insana karşı insanlığa karşı suç işliyor ve biz biliyoruz ki hiçbir kimsenin bu acıları bu millete her ne gerekçeyle olursa olsun yaşatmaya hakkı yok. Biz insanı yaşatmalıyız onun için diyoruz ki insanı yaşat ki devlet yaşasın”
 
Bakan Tüfenkci, tuğla ve kiremit sektörü kadın sanayicilerine de plaket verdi. Sektörde kadın sanayicilerin bulunmasından mutluluk duyduğunu belirten Bakan Tüfenkci,  “Bir sektöre bu kadar kadın eli değiyorsa, o sektörün önü açıktır” şeklinde konuştu ve yeni sezonun tüm sektör için bol kazançlı ve hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.