Bakan Tüfenkci, Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda şehit olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun cenaze törenine katıldı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında şehit düşen Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu için Hezarfen Ahmet Çelebi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

29 Haziran 2016
Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Müsteşar Cenap Aşcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu, Sakaroğlu'nun annesi Zekiye Sakaroğlu, babası Gazal Sakaroğlu, Sakaroğlu'nun mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Sakaroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak musallaya konuldu. Burada Sakaroğlu için arkadaşları saygı nöbeti tutarken, anne ve baba Sakaroğlu, taziyeleri kabul etti.

Bakan Tüfenkci, yaptığı açıklamada şunları söyledi :

Milletçe huzur içinde yaşamanın sevincini paylaştığımız bu manevi günlerde ülkemizi, birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan menfur saldırı ile sarsıldık. Böyle kıymetli günlerde, masum insanları hedef alan bu kalleş saldırının faillerinin hiçbir kutsallarının olmadığı, hiçbir kutsala da saygı duymadığı aşikârdır.

Büyük bir özveri ile sınır kapıları başta olmak üzere yurdun dört bir yanında “hudut namustur” şiarını ilke edinerek vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü korumak için, zor şartlar altında dahi cansiperane görev yapan personelimiz de bu alçak saldırının hedefi olmuştur.

Amacı korkutmak, sindirmek, kaos ortamı yaratmak olan terör; kararlı duruşumuz, tükenmek bilmeyen azmimiz, birliğimize ve kardeşliğimize olan inancımız karşısında asla amacına ulaşamayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemizin güvenliğini ve menfaatlerini korumak amacıyla canımız pahasına ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Teşkilatımızın, bu tür saldırılar karşısında sağduyuyla birleşerek, metanetini ve kararlı bir duruş sergileyeceğine olan inancım tamdır.  

Bu düşünce ile menfur saldırıda şehit olan yerli ve yabancı vatandaşlarımıza, hassaten Gümrük Muhafaza Memurumuz Umut SAKAROĞLU’na Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara şifa ve milletimize başsağlığı diliyorum.


Sakaroğlu'nun cenazesi kılınan namazın ardından, defnedilmek üzere memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine gönderildi.

Sakaroğlu'nun, Türk bayrağına sarılı tabutu Karaağaç Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Sakaroğlu'nun, cenazesi daha sonra evinden görev arkadaşlarının ve vatandaşların omuzunda Şarkkonak Mahalle Mezarlığı'na getirildi. Vatandaşlar zaman zaman terörü lanetleyerek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Sakaroğlu'nun naaşı mahalle mezarlığında defnedildi.Cenaze törenine, Sakaroğlu'nun yakınları ile Gümrük Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu, Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,  Nazım Çulha,  İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve vatandaşlar katıldı. 

Bakanlık önünde şehitler için tören

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında şehit olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu ve hayatını kaybeden diğer vatandaşları anmak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önünde tören yapıldı.
Türk Büro-Sen tarafından organize edilen törene sendika üyeleri ve Bakanlık personeli katıldı. Törende şehitler için dua okundu.

Büro Memur-Sen Ankara 11 Nolu Gümrük Şubesi Başkanlığı tarafından ise şehitler için Cuma günü öğlen namazından önce Bakanlık Mescidinde Mevlid'i Şerif okutuldu, şehitler için dua edildi.