Bakan Tüfenkci, avukatların eğitim programına katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen taşra avukatlarının eğitim programına katıldı.

12 Ocak 2016

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen taşra avukatlarının eğitim programına katıldı. Eğitim programında konuşan Bakan Tüfenkci, Hukuk müşavirliği bakanlığımızın önemli birimlerden biri olduğunu söyledi.
Kendi Bakanlığı süresince hukuk biriminin aktif olmasını istediğini belirten Bakan Tüfenkci, “Hukuksal anlamda bizi temsil kabiliyeti olan gerçekte de hukuk devlet düzenin vatandaşların temel hak özgürlüklerinin güvencesinin hukuk olduğunu inandığımdan hukuk arkadaşlarımla bir araya gelmek istedim” dedi.

Hukukun olmadığı yerde huzurdan, barıştan, adaletten ve toplumsal düzenden bahsetmenin mümkün olmadığını ifade eden Bakan Tüfenkci, bu çerçevede idarenin yapmış olduğu iş ve eylemlerden dolayı yargısal denetim hukuk devletinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı.

Hukukçuların, gerek kurum içerisinde gerekse adliyelerde bir takım sıkıntılarla da karşılaştıklarını bildiğini aktaran Bakan Tüfenkci,İdarelerin, yargı yerlerinde temsil ve savunması yapan kamu hukukçularının meslek onurunu korumak ve geliştirmek esasında devletin yükümlülüğü altındadır. Bakanlığımızda fedakarca çalışan hukukçularımızın görevlerini etkin ve verimli yürütmelerini sağlamak ve sorunlarını çözüm üretmek hukuka verilen değerin de göstergesidir. Bu bağlamda bakanlığımızdaki avukatların eğitimine, haklarının korunmasına ve geliştirilmesine önem veriyoruz” dedi.

“Hukuk Yönetim Sistemi Bizim Bakanlığa Vermek İstediğimiz Vizyona Uygun”
Bu eğitim programının amacı bir yazılım programı olan ‘Hukuk Yönetim Sistemi’ olduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci,Davalar olmak üzere yürüttüğümüz tüm iş ve işlemlerin, doküman içeriklerinin elektronik ortamda oluşturulması izlenmesi sonuçlandırılması ve sonuçlara ulaşılabilmesi mümkün olacak şekilde hazırlanmıştır. Ayrıca sistemde karar, bilgi bankası, mevzuat çalışmaları ve uygulamaya yönelik görüşlerde yer alacak. Sizlerin çalışmalarını kolaylaştırmak ve hukuk sistemlerinde etkinlik sağlamak için hukuk müşavirliğince oluşturulan ‘Hukuk Yönetim Sistemi’nin verimli olacağına inanıyorum. AyrıcaHukuk Yönetim Sistemi bizim bakanlığa vermek istediğimiz vizyona da uygun. Çünkü kapılardaki gümrük işlemleri başta olmak üzere, bütün işlemleri elektronik ortama taşıma gibi bir çalışmamız var. teknolojiyi daha fazla kullanma gibi hedefimiz var. Bununla ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Onlarda gerekli çalışmalara başladılar. bu bağlamda bizim Hukuk Yönetim Sistemi’ nde arkadaşlarımızın davaların seyrini veya bilgi bankasına karar bankasına ulaşmaları, iş akışlarını orada paylaşmalarını önemsiyoruz” diye konuştu.

Eğitim gören avukatlarının sorularını cevaplayan Bakan Tüfenkci, daha sonra eğitim dairesindeki odaları gezdi.