Bakan Tüfenkci: "Barışa “çukur” kazdılar"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafı, halkı, öğrencileri hiçbir zaman terör örgütünün insafına bırakmayacaklarını belirtti.

11 Ocak 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafı, halkı, öğrencileri hiçbir zaman terör örgütünün insafına bırakmayacaklarını belirtti.
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Malatyalı 28 yaşındaki polis memuru Buhari Ağçelik’in cenazesine katılan Tüfenkci, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Şehit polis Ağçelik, son yolculuğuna uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen 28 yaşındaki polis memuru Buhari Ağçelik, memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.
 
Diyarbakır'daki törenin ardından Ağçelik'in cenazesi, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Ağçelik'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Defin işleminin ardından Bakan Tüfenkci, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını eşi Özlem'e vererek, aileye sabır diledi. Şehit cenazesi kılınan namazdan sonra defnedildi.
 
Hendek yerine Çukur dedi
Hükümet olarak her zaman esnaf camiasının yanında olduklarını dile getiren Tüfenkci’nin “hendek” yerine “çukur” kavramını kullanması dikkat çekti. Bakan Tüfenkci konuşmalarına şöyle devam etti:
 
"Bizler huzuru, istikrarı yakalamak için çukurları kapatırken, huzura, barışa, kardeşliğe uzanan yolları çukurlardan temizlemeye çalışırken, birileri bu millete inat özellikle çukur siyasetini, çukurları kazarak orada ayrımcılığa yol açacak ve oradaki insanları yalnızlaştıran, yaşam hakkını, özgürlüklerini alan bir siyaseti marifetmiş gibi sunmanın peşindeler. Bizler esnafımıza, ticaret erbabımıza iş ve aş derdinde olurken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafımızı nasıl daha fazla kalkındırırız, iş adamlarımızı nasıl daha fazla ihracat yapar hale getirip 'onlara toplumsal refahtan daha ne kadar pay aldırabiliriz'in hesabını yaparken, yeni yeni yollar, köprüler, tüneller inşa ederken, birileri de o halka inat o halkı yalnızlaştırmaya, fakirleştirmeye ve Kürt halkını kendi öz benliğinden, kimliğinden uzaklaştırarak Marksist, Leninist hedeflerine doğru yol almanın peşindeler."