Bakan Tüfenkci, D-8 Örgütü Genel Sekreteri ile beraberindeki heyeti kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlıktaki makamında D-8 Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi ile beraberindeki heyeti kabul etti.

07 Nisan 2016

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü  (D-8) Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi ile beraberindeki heyeti Bakanlıktaki makamında kabul etti.

D-8 ülkeleri arasındaki işbirliğini artırmaya yönelik konuları müzakere ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci, “Önümüzdeki ay içerisinde yapılacak gümrük ile ilgili çalışma grubunun detaylarını, D-8 ülkeleri gümrük idareleri arasındaki işbirliğini artıracak anlaşmanın üye ülkeler arasında nasıl daha aktif hale getirebileceğimizi konuştuk.” ifadesinde bulundu.

Bakan Tüfenkci, toplantının oldukça faydalı geçtiğini söyleyerek “Liderler Zirvesinde konulan 500 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabilir miyiz veya ulaşmak için neler yapılması gerekir bununla ilgili görüşlerimizi paylaştık.” dedi.

Genel Sekreter Musavi de toplantı kapsamında D-8 üyeleri arasındaki ticaret hacmini geliştirmeye yönelik konuları ele aldıklarını kaydetti.