Bakan Tüfenkci : ‘’Daha Güçlü Türkiye’’den korkanlara inat ‘’Korkusuzca EVET !’’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Biz istiyoruz ki güçlü bir yasama, güçlü bir yargı olsun. Yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığı da olsun ama maalesef bundan da rahatsız olanlar var." dedi.

14 Mart 2017

Bakan Tüfenkci, Van programı kapsamında, partisinin Kazım Karabekir Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da daha büyük Türkiye için çalıştıklarını söyledi.
Bir taraftan terör örgütlerinin inlerine girerek mücadele ettiklerini, bir taraftan insanlara iş ve aş bulmaya ve esnafı güçlendirecek çalışmalar yaptıklarını anlatan Tüfenkci, "Bunun için sizlerle Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye daha da güçlensin, bölgesinde lider olsun.

Biz istiyoruz ki Türkiye dünyada sözü dinlenilen ülke olsun. Biz istiyoruz ki pasaportumuz güçlü olsun. Bunun için de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz." diye konuştu.


"Biz istiyoruz ki güçlü bir yargı olsun"

"Biz istiyoruz ki güçlü bir yasama olsun. Biz istiyoruz ki güçlü bir yargı olsun. Yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığını da ekliyoruz ama maalesef bundan da rahatsız olanlar var." ifadesini kullanan Tüfenkci, şunları kaydetti:
"Ama biz istiyoruz ki bu ülkede özgürlük, hak, adalet kaim olsun, daim olsun. Onun için de yargı bağımsız olsun, tarafsız olsun. Biz istiyoruz ki Meclis asli görevini yapsın. Biz istiyoruz ki Meclis daha da fazla denetlesin. Biz istiyoruz ki Meclis temsil ettiği vatandaşlarımızla daha fazla ilgilensin.

Biz istiyoruz ki kişi başı gelirimiz 11 bin dolarlardan 25 bin dolarlara çıksın. Vanımız için ve diğer illerimiz için ihracat kapıları olsun. Bunun için etkin sürdürülebilir yönetim olsun. Manipülasyonlara, provokasyonlara açık değil, koalisyonlara açık değil, istikrarlı bir hükümet olsun. 'Milletin parası milletin sermayesi heba olmasın' diyoruz. Bunun için de 16 Nisan'da 'evet' demeye var mıyız?"


 "Türkiye'nin daha da güçlenmesinden rahatsız oluyorlar"

Bakan Tüfenkci, Avrupa'nın, Güçlü bir Türkiye istemediğini dile getirdi.
Orada bakanlara ve Müslümanlara karşı yapılanları herkesin gördüğüne işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:
"Hep beraber görüyoruz. Onlar neden rahatsız oluyorlar.? Onlar, Vanımızın Türkiyemizin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Bunun için onlara inat, ev ev dolaşarak kapı kapı dolaşarak biz Türkiye'yi güçlendireceğiz. 'Hans'lara, 'George'lara inat Mehmetler, Ahmetler, Muhammetler hepsi birden 16 Nisan'da Türkiye'ye sahip çıkacak, Van'a sahip çıkacak, bu ümmete sahip çıkacak.

Bu gençlerin önünün açılmasını, iş aş bulmak, Türkiye'yi daha da büyütmek, bir daha enflasyonlarla uğraşmak istemiyorsak, hükümet krizleriyle bu milletin sermayesinin heba edilmesini istemiyorsak, bu ülkede bir daha darbeler olsun istemiyorsak, 15 Temmuzları bu ülke bir daha yaşasın istemiyorsak, hep beraber ne diyeceğiz arkadaşlar?


’Daha Güçlü Türkiye’’den korkanlara inat ‘’Korkusuzca EVET !’’