Bakan Tüfenkci Ensar Vakfı Heyeti’ni Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ensar Vakfı Ankara Şube Başkanı Ercan Poyraz ve heyetini kabul etti.

04 Ocak 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ensar Vakfı Ankara Şube Başkanı Ercan Poyraz ve heyetini kabul etti.

Bakanlık Toplantı salonunda Ensar vakfı heyetiyle bir araya gelen Bakan Tüfenkci, Ensar vakfının her türlü faaliyetlerinin yanında da olacaklarını ve duacı olacaklarını söyledi.

Makamlar gelip geçici olduğunu ve önemli olan bu imtihanı başarıyla geçmek olduğunu kaydeden Tüfenkci, “ Sizlerin de bildiğiniz gibi makamlar, mallar ve servetler imtihan olduğuna göre önemli olan bol zamanda o imtihanı kazanmak. Zor zamanda zaten herkes birbirine daha fazla kenetleniyor, rabbine daha fazla sığınıyor ama bol zamandaki zenginlikte imtihan daha zor, makamla imtihan daha da zor, çocuklarla imtihan daha da zor onun için imtihandan geçmek için Cenabı Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak lazım ve hayrı tavsiye etmek lazım. Bu noktada zaten ne sizler nede bizler birbirimize yabancı değiliz” dedi.

Kendi hayatının küçüklükten beri teşkilatlarda, vakıflarda geçtiğinin altını çizen Bakan Tüfenkci, ”Hukukçu olmamız hasebiyle birçok vâkfın kuruluşunda yer aldık.  Çünkü inanıyoruz ve böyle vakıfların sayısını çoğaltmamız gerekiyor.  Bu vakıflar üst kuruluş olarak değil taban kimlikleri ile oralarda insanlarımızın nabzını tutması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Vakıflarımızın Mütedeyyin insanların ortak buluşma noktası haline getirilmesine inandığını kaydeden  Bakan Tüfenkci, bütün pastayı daraltarak değil ne kadar çok insan dahil edersek o kadar verimli olacağına inandığını söyledi.
İmam hatipliler gerçekten önemli olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, İmam Hatiplerin Türkiye’nin şuanda umut bağladığı projelerden biri doğuda daha bunu hissedildiğini belirterek konuşmasını şu şekilde bitirdi; “28 Şubatın imam hatipleri kapatmasıyla beraber medreseleri kuran kursları kapatmasıyla beraber özellikle doğu ve güneydoğudaki kapatmasıyla oradaki gençler PKK’ nın kucağına atılmış oldu. Oradaki mütedeyyin öğretmenleri,  müdürleri sürdüler görevden aldılar hiçbir şekilde din endişe olmayan gençlik oluştu ve şuanda PKK çok rahat kullandı. “
Ensar Vakfı Ankara şube Başkanı Ercan Poyraz ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ yi tebrik ederek başarılarının devamını diledi