Bakan Tüfenkci Fırıncılar Federasyonu heyetini kabul etti

Fırıncıları kabul eden Bakan Tüfenkci “Dilim dilim bölünmeyin gücünüzü birleştirin” dedi.

03 Mayıs 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki çeşitli illerden gelen Fırıncılar Odası Başkanlarını kabul etti.

Güçlü Ekonomi, Güçlü Esnaf

Fırıncı esnafının sorun ve taleplerini dinleyen Bakan Tüfenkci, “Esnaf ve sanatkârlarımız bu milletin omurgasıdır. Köklü ahi geleneğimizin bugünkü temsilcileridir. Bugüne kadar Bakanlık olarak esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik birçok projeye imza attık. Esnaf ve sanatkârlarımızı rekabete ve piyasa şartlarına karşı güçlü kılmak amacıyla çeşitli destek ve teşvik mekanizmalarını hayata geçirdik.  Esnafımızın gücüne güç katmak, ekmek teknesini genişletmek istiyoruz. 
2023 hedeflerinde “Güçlü Ekonomi, Güçlü Esnaf” vizyonuyla esnafımızı büyümeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda esnaf ve sanatkârımızı rekabete ve piyasa şartlarına karşı güçlü kılmak amacıyla çeşitli destek ve teşvik mekanizmalarını hayata geçirdik” dedi.
 
“Daha güçlü yapılar oluşturmak zorundayız”

Esnaf odalarının mevcut yapısına değinen Tüfenkci,  odaların güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bakan Tüfenkci konuşmasına şöyle devam etti: 
“Esnaf ve sanatkârlarımızın güçlenmesi için mevcut yapıdan kaynaklanan sorunları hep birlikte ele almalıyız. Daha güçlü yapılar oluşturmak zorundayız. Ticaret koşulları değişiyor. Tüketim değişiyor, birleşerek büyük işletmeler oluşturmamız gerekiyor. Rekabet ortamına uyum sağlayan, tüketici tercihlerine hızlı cevap verebilen Güçlü Esnaf Güçlü Ekonomi vizyonuyla Fırıncı esnafının tek çatı altında birleştirilmesi gerekir.”
Odaların yenilenmesi ve esnaf ve sanatkârlarımızın kazanımına katkı sağlanmasına yönelik gerekirse çalıştaylar düzenlenmesi gerektiğine değinen Tüfenkci, Odaların kendi bünyelerinde ortak bir karar çıkması durumunda Bakanlık olarak her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti. 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise “Bugüne kadar her zaman kapınızı esnaf ve sanatkârlarımıza açtınız. Bizim sorunlarımızı her daim dinlediniz. Çözme noktasında her zaman yanımızda oldunuz. Federasyonum adına size teşekkür ederiz” dedi. 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Bakan Tüfenkci’ye hediye takdim etti.