Bakan Tüfenkci: Hedefimiz ihracatı, istihdamı ve GSMH’ı artırmak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ihracatçıların işlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Güvenli ve kolay ticaretin önünü açıp, yasal ticaret yapanları her zaman destekleyeceğiz. Yasal olmayan, bu ülke insanının geleceğini ve sağlığını tehdit edenlerle de her türlü mücadeleyi Allah'ın izniyle yapacağız" dedi.

16 Ocak 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ihracatçıların işlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Güvenli ve yasal ticaret yapanları her zaman destekleyeceğiz. Yasal olmayan, bu ülke insanının geleceğini ve sağlığını tehdit edenlerle de her türlü mücadeleyi yapacağız" dedi. 
 
Mersin’de Akdeniz İhracatcı Birlikleri ve esnaf odaları temsilcileriyle görüşen Bakan Tüfenkci, “Son zamanlarda huzur ve barışımıza kasdeden şer odaklarının çabalarına rağmen ihracatı, istihdamı ve gayrı safi milli hasılamızı artırıcı hedeflerimizi gerçekleştireceğiz inşallah” dedi.
 
Mersin ile ilgili çok sayıda projenin olduğunu açıklayan Bakan Tüfenkci; "Eğer Mersin'in yerel yönetimi bizde olsa, kentte yakaladığımız sinerji ve enerjiyle burayı çok kısa zamanda büyütebilirdik. AK Parti hükümeti olarak buraya birçok şey yaptık. Havaalanıyla ilgili sıkıntıları biliyoruz, kısa zamanda orayı açıp, rayına sokmuş olacağız. Tarımla ilgili, ikinci organize sanayiyle ilgili çalışmalarımız var. Mersin'in Lütfi Elvan gibi kabinemizin çok değerli bir bakanı da var. Kendileri gerek Mersin gerekse Türkiye için bir şans. Onun koordinesinde, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla beraber, bu dönem Mersin'de birçok şeyi değiştireceğimize inanıyorum." dedi.
 
AK Parti'nin milletin içerisinden çıktığını dile getiren Tüfenkci, tek bayrak, tek vatan ve tek millet düsturuyla milletle el ele verecek şekilde mücadelelerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı. 
 
Tüfenkci, hem teşkilatlar hem de hükümet olarak önlerindeki süreci çok iyi değerlendirmeleri gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Hükümet olarak kısa dönemde, seçimden önce vadettiklerimizi gerçekleştirmek adına hızlı bir çalışmaya girdik. Sizlerin de gördüğü gibi kısa zamanda yapacaklarımızı sıraladık. Bunların arkasında durarak, tek tek hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da seçimden önce ne demişsek 6 aylık, 12 aylık eylem planında hepsini gerçekleştireceğiz. AK Parti bir söz vermişse bunu muhakkak yerine getirir. Biz kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bunu öğrendik. Yapamayacağımız sözü vermeyiz, verdiğimiz sözü de yapmak için gece gündüz çalışırız."
 
Türkiye ekonomisini, istikrar ve huzurla birlikte büyütmeyi hedeflediklerini belirten Tüfenkci, bu yıl, geçen yıla oranla daha çok büyümek için çalışacaklarını anlattı.
 
7 milyon insana iş bulduk 
İşsizlik sorununa da değinen Tüfenkci, "Türkiye'de 7 milyon insana iş bulmamıza rağmen işsizlik hala büyük bir sorun ve yüzde 10 civarlarında seyrediyor. İnşallah 2019'un sonunda bu oranı yüzde 5'lere, 6 ve 7'lere düşürmek gibi ciddi hedeflerimiz var. Bunun için de ekonomimizi güçlendirme, üretimimizi arttırma, bölgesel ve sektörel teşvikler, yeni pazarlara uygun ürünler, üreticileri destekleme gibi noktalarda hükümet olarak gerekeni yapmak, ihracatçımıza destek olmak istiyoruz" dedi.