Bakan Tüfenkci, İnönü Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'un Türkiye'nin markası olduğunu ifade ederek, "Bu markayı korumamız, unutmamamız, unutturmamamız ve her daim o tarihten bir ders çıkarmamız lazım." dedi.

03 Kasım 2016

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'un Türkiye'nin markası olduğunu ifade ederek, "Bu markayı korumamız, unutmamamız, unutturmamamız ve her daim o tarihten bir ders çıkarmamız lazım." dedi.


Tüfenkci, İnönü Üniversitesinin 2016-2017 akademik yıl açılış töreninde, üniversitelerin dünyanın hemen her ülkesinde toplumsal ilerlemenin lokomotifi, toplumların beyni, kalkınmanın itici gücü olduğunu söyledi.

Ülke olarak sadece teknolojiyi kullanmakla yetinilmemesi, Türkiye'nin teknolojiyi üreten bir ülke olması gerektiğine değinen Bakan Tüfenkci, üniversitelerin bilim merkezleri olmalarının yanı sıra bölgesel ilerlemenin ve kalkınmanın da anahtarı olduğuna dikkati çekti.

Üniversitelerin bulundukları bölgenin özelliklerine ve ihtiyaçlarına yönelik uzmanlaşması, bilgi ve teknoloji üretmesinin hem üniversiteyi, hem bölgeyi hem de ülkeyi güçlendireceğini dile getiren Bülent Tüfenkci, ''Biz de üniversitemizin Ar-Ge çalışmalarına hız kazandırmak için elimizden gelen her desteği vermeye hazırız. Üniversitemiz, eğitim-öğretimin yanı sıra sağlık hizmetleri aracılığıyla da bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sunmaktadır. Üniversitemizin Ar-Ge çalışmalarına ve teknokente bu denli önem vermesi, takdire şayandır.'' ifadelerini kullandı.

- FETÖ'nün darbe girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Tüfenkci, burada çok acı tecrübeler, travmalar yaşandığını, ancak milletin de bir destan yazdığını vurguladı.

Millet tarafından yazılan destanın en önemli yerinde kendisine göre gençlerin olduğunu, onların hem milli iradeye, hem demokrasiye hem de sonrasında ekonomiye sahip çıktıklarına değinen Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

''Biz her fırsatta şundan bahsediyoruz, markalaşmanın önemi. İnsanların kendileri de markalaşabilir, ürettikleri de markalaşabilir. Her markanın bir hikayesi vardır. O gece herkes darbecilere karşı göğsünü siper etti. O yüzden diyorum ki; 15 Temmuz Türkiye'nin markasıdır. Bu markayı korumamız, unutmamamız, unutturmamamız ve her daim o tarihten bir ders çıkarmamız lazım. Gençler, bilim insanları ve toplum olarak ders çıkarmamız lazım."

Malatya Valisi Mustafa Toprak da yeni akademik dönemin hayırlar getirmesini diledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise darbe girişiminin ve Türkiye'nin üzerine oynanan oyunun boşa çıkarıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kızılay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya'da yaralanan İnönü Üniversitesi BESYO öğrencisi Enes Gün'e plaket takdim etti.