Bakan Tüfenkci, İş Dünyası Konfederasyonu heyetini kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yeni pazarlar bulup yeni imkanlar yaratmamız, dünya refah pastasından daha fazla pay alabilmek için gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.

18 Ağustos 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İş Dünyası Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlık toplantı salonunda gerçekleşen kabulde Bakan Tüfenkci, heyetin sorun ve önerilerini dinledi.

15 Temmuz gecesinde Türk milletinin dünya demokrasi tarihinde az bulunur bir direniş gösterdiğini belirten Bakan Tüfenkci, Batılı devletlerin bu direnişe yeterli ilgiyi göstermediğini söyledi. Bakan Tüfenkci,En ufak bir direnişi günlerce manşet yapanlar, halkın kurşunlara karşı göğsünü germesini görmezden geliyorlar. Türkiye’de demokrasi, hukuk yok diyenler; hukuka, demokrasiye, anayasaya sahip çıkan bir halkı takdir etmiyor, bu samimi bir tavır değildir” dedi.

Bakan Tüfenkci, FETÖ’nün birçok Avrupalı devlet tarafından tanınmadığına ve bu yüzden de iyi anlatılması gerektiğine dikkati çekerek, “Yurtdışında yeniden örgütlenmemiz, yurtdışı ticari ateşeliklerimizi yeniden gözden geçirmemiz lazım. Yurtdışında ticari ortaklıkları olan vatandaşların ortaklarına öncelikle bu yapıyı anlatması gerekir. Benim bu konudaki önerim bu işin tek elden yürütülmesi” şeklinde konuştu.

Darbe girişiminden sonra milletin ekonomisine sahip çıktığının altını çizen Bakan Tüfenkci,Şimdi bizim hükümet olarak daha çok çalışmamız, milletle gönül bağımızı daha fazla sağlamlaştırmamız, bürokrasiyi azaltıp dünya ile rekabet edebilmeleri için insanlarımızı desteklememiz, yeni pazarlar bulup yeni imkanlar yaratmamız, dünya refah pastasından daha fazla pay alabilmek için gayret göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, bu yapıya destek veren şirketleri ayıklamak için 17-25 Aralık tarihinin milat olarak kabul edildiğine işaret etti.