Bakan Tüfenkci, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerini kabul etti

Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin gelinen nokta itibariyle kaliteli, yetenekli, özgür ve hukuk alt yapısı güçlü hukukçulara ve hakimlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

19 Nisan 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden kalabalık bir grubu Bakanlıkta kabul etti.

Bir hukukçu olarak hukuk öğrencilerini Bakanlıkta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin önemli bir hukuki süreçten geçtiğini, milletin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçme konusunda irade ortaya koyduğunu belirtti.

Bu sürecin bakanlıklar, meclis ve demokrasi adına farklı ve yoğun bir gündem oluşturduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci,Seçim atmosferi ekonomide bir belirsizlik oluşturuyordu. Dolayısıyla ekonomideki belirsizliğin son bulduğu ve 2019’a kadar seçimsiz bir süreç ortaya çıktı. Şimdi daha çok ekonomiye odaklanmak, daha çok üretmek ve toplumun refah düzeyini artırmak önemli gündem maddelerimizden birisi oldu.” dedi.

Bakanlığın gümrükler boyutuyla dış ticareti, ticaret boyutuyla da iç ticareti ilgilendirdiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Gümrükler, dış ticaretin işlemlerini hızlandırarak dış ticarete yardımcı bir unsur olarak görev yapıyor. Bakanlığımız politika yapıcı bir bakanlık, dolayısıyla 19 bakanlıkla da çok yakın çalışmak zorundayız. Türk Ticaret Kanunu başta olmak üzere iç ticareti düzenleyen kanunların yapılmasından da sorumluyuz” diye konuştu.  

Kaliteli hakimlere ihtiyacımız var

Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin gelinen nokta itibariyle kaliteli, yetenekli, özgür ve hukuk alt yapısı güçlü hukukçulara ve hakimlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Tüfenkci,Bizim Bakanlığımızı da tercih edebilirsiniz. Bakanlığımız diğer Bakanlıklar arasında en genç personele sahip Bakanlıklardan bir tanesi yaş ortalaması 30-32 bu kurumda çalışmanız hem bizi hem de sizi mutlu edecektir” şeklinde konuştu.  

İlkeleriniz, doğrularınız varsa siyaset güzeldir

Gençlerin siyaset yıpratıcı olmuyor mu? Sorusu üzerine Bakan Tüfenkci,Olumsuzluklarını ailemiz yaşıyor. Çocuklarımıza zaman ayırmakta çok sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu. Ama siyaseti herkese tavsiye ediyorum. Siyasette ilkeleriniz varsa, projeleriniz varsa, doğruysanız millete verdiğiniz sözü yerine getirebiliyorsanız siyaset güzel bir şeydir. Ama insanları aldatma sanatı olarak kullanırsanız başarısız olursunuz” değerlendirmesinde bulundu.