Bakan Tüfenkci İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret etti

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti. Bakan Tüfenkci ziyaretinde, özel sektör temsilcileriyle ve kanaat önderleriyle sürekli istişare halinde olduklarını belirtti.

26 Şubat 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti. Bakan Tüfenkci ziyaretinde, özel sektör temsilcileriyle ve kanaat önderleriyle sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, " Ülkemizi daha güvenli bir ülke, ticarette daha güvenli liman haline getirmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken dünya ile daha iyi rekabet etmek istiyoruz. Ticareti kolaylaştırmak, uluslararası refah pastasından ülkemizin daha fazla pay alabilmesi için çaba sarf etmek ve karşılığında insanımızın zenginleştiğini görmek en büyük mutluluk" ifadesini kullandı.

Güvenli ticaret yapmayı ve ticareti kolaylaştırmayı hedeflediklerini, piyasaların geliştirilmesi için her türlü argümanı kullandıklarını, ithalattaki işlemleri ve işlem sürelerini kısaltmayı amaçladıklarını anlatan Tüfenkci, ticarette rekabeti arttırmak ve şirketlerin kuruluş süreleri ile maliyetlerini azaltmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Terörle mücadelemiz sonuna kadar sürecek.

Bir yandan başarı hikayesi oluşturmak isterken diğer yandan terör gerçeğiyle mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bizler kardeşlik köprüleri oluşturmaya çalışırken birileri çukurlar oluşturuyor. Köprüleri yıkmak için çaba sarf ediyor. Buna rağmen orada yaşayanların dükkanlarını açık tutmak ve evlerine iş, aş götürmesi için güvenlik güçlerimiz yoğun mücadele ediyor. Bu mücadelede hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz."