Bakan Tüfenkci: Kentlerimizi terör örgütlerinin esaretinden kurtaracağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentleri terör örgütlerinin esaretinden kurtaracaklarını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koymaya asla ve asla izin vermeyeceğiz." dedi.

13 Mayıs 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentleri terör örgütlerinin esaretinden kurtaracaklarını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koymaya asla ve asla izin vermeyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır milletvekilleriyle partisinin il başkanlığını ziyaret eden Tüfenkci, yaptığı konuşmada, millete daha fazla hizmet edeceklerini söyledi.

Milletle yol yürüyerek kenti, bölgeyi ve Türkiye'yi kalkındıracaklarını dile getiren Tüfenkci, bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken diğer yandan da Türkiye'yi büyüteceklerini anlattı.

- "Kentlerimizi terör örgütlerinin esaretinden kurtaracağız"

Hükümet ve devlet olarak milletin güvenliğini sağlamak zorunda olduklarını anlatan Tüfenkci, "Biz kentlerimizi terör örgütlerinin esaretinden kurtaracağız." dedi.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koymaya asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz hükümet ve devlet olarak milletin güvenliğini sağlamak zorundayız. 'Çözüm süreci' diyerek çukur siyasetine getirip bu şehirlerdeki esnafımızın ticaret erbabımızın evine, ekmeğine ateş bırakanlar elbetteki hesabını verecekler. Biz 'çözüm süreci' denilen süreç içerisinde hükümet olarak büyük fırsatlar sunduk ama çözüm sürecini 'özerk bölgeler' diye hiçbir egemen devletin kabul edemeyeceği noktalara getirdiler. 'Türkiye Partisi' iddiasıyla ortaya çıkanlar, süreç içerisinde geldiği noktada bölge partisi dahi olamadılar. Bölgenin sorunlarında siyaset üretemez duruma gelip teröre teslim oldular.

Bu bölgede sivil inisiyatif geliştirilecekse gerçekten bu sivil inisiyatifi de AK Parti teşkilat mensupları geliştirir. AK Parti olarak gücümüzü halktan ve Hakk'tan alıyoruz. Onların dışında da hiçbir güce hesap vermeyiz."

Vatandaşların refah seviyesini daha yükseklere çıkaracaklarını ifade eden Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını, onların hainliklerine, oluşturmaya çalıştıkları algılara rağmen Türkiye'nin ihracatını da üretimini de büyüttüğünü vurguladı.