Bakan Tüfenkci, kooperatif temsilcileriyle bir araya geldi

Bakanı Tüfenkci, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla 11 kooperatif temsilcisi ile Bakanlık Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

21 Aralık 2016


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla 11 kooperatif temsilcisi ile Bakanlık Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikasti lanetle kınadığını ifade etti.

İhanet ve şer odaklarına karşı, milli seferberlik ruhu içerisinde mücadele edeceklerini vurgulayan Tüfenkci, "Herkes kendi tabanına sahip çıkarak milli seferberliği gerçekleştirecektir. FETÖ'cüleri gerekirse tek tek ayıklayacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirerek, teröre inat daha fazla üreticeğiz." dedi.

Modern kooperatifçilik, refah ve zenginliği yaymaktadır

Bakan Tüfenkci, kooperatiflerin, dünya genelinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın önemli araçlarından biri olarak kabul edildiğini aktardı.

Kooperatiflerin başarılı girişim örnekleri olduğunu belirten Tüfenkci, kooperatiflerin yerli malı üretimine ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Bakan Tüfenkci, kooperatifçiliğin merkezinde insan ve topluma hizmet anlayışı olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemizde dayanışma ruhuyla yaşatılan modern kooperatifçilik, refah ve zenginliğin ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşmasına katkı sağlamaktadır. Kooperatifler, bizim medeniyetimizdeki yardımlaşma ve dayanışma anlayışının temel felsefesi ile neredeyse birebir örtüşmektedir " ifadelerini kullandı.

Kooperatiflerin yaşanan ekonomik krizler karşı diğer sermaye şirketlerine göre daha az etkilendiğine işaret eden Tüfenkci şu ifadelere yerdi:

"Kooperatifler ekonomide yeni yapılanmaların önünü açarak toplumsal faydayı en üst düzeye taşımaktadır. Dünyanın en büyük 300 kooperatifinin cirosu 2,5 trilyon doları aşmaktadır. Ülkemizde kooperatifler, 56 bini aşan sayılarıyla, 40'a yakın farklı türde faaliyet göstermektedir. 7 milyondan fazla insanın ortak olduğu bu kooperatifler arasında yıllardır Türkiye'nin ilk 500 işletmesi arasına giren kuruluşlar var."

Bugün faaliyet gösteren 120 kadın kooperatifinin 20'sinin bu yıl kurulduğunu belirten Tüfenkci, "Türkiye Kooperatifçilik stratejisi ve Eylem Planı"nda kadın işgücünün kooperatif çatısı altında ekonomiye kazandırılmasını öngören eylemlerin yer aldığını kaydetti.