Bakan Tüfenkci: Levent Vadisi, Dünya literatürüne geçmeli

Bülent Tüfenkci, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan doğa harikası Levent Vadisi’ne ilişkin, “Levent Vadisi, Türkiye’de tanındıktan sonra dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmelidir”dedi.

19 Mayıs 2017
Bülent Tüfenkci, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan doğa harikası Levent Vadisi’ne ilişkin, “Levent Vadisi, Türkiye’de tanındıktan sonra dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmelidir” yorumunda bulundu.

Bakan Bülent Tüfenkci, Akçadağ ilçesi Levent Vadisi’nde düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali’ne iştirak etti. Burada konuşan Bakan Tüfenkci, bu tür aktivitelerin Levent Vadisi’nin tanıtımına katkı sunduğunu belirterek, “Ekstrem sporların gösterildiği ve icra edildiği Levent Vadisi’nde bildiğiniz üzere son olarak ip üzerinde bir dünya rekoru kırıldı. Vadinin tanıtımına katkı sunan bu tür rekor denemelerini gerçekleştiren, yine yamaç paraşütü gibi etkinliklerle vadinin tanıtımına katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Levent Vadisi’nin dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:
“Gördüğünüz gibi vadimize ciddi anlamda ilgi var. İnşallah buraların düzenlenmesiyle beraber bu vadinin Türkiye'de tanındıktan sonra dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmesi önemli. Bu tür aktivite ve etkinliklerin hem Levent Vadisi hem Akçadağ’ın hem de Malatya için önemli olduğunu düşünüyoruz. Levent Vadisi içerisinde barındırdığı mağaralarıyla, yürüyüş yollarıyla ve diğer aktivitelerle mevcut vadilerin içerisinde sıyrılan bir konumda.”

HAK ETTİĞİ YERE GELECEK
 

Tarihinin eskilere dayanması, jeolojik yapısı ve farklı kaya tiplerinin Levent Vadisi’nin önemini artırdığını aktaran Bakan Tüfenkci, “Levent Vadisi şehre ve karayoluna çok yakın. Yine havaalanına çok yakın bir vadimiz. Dolayısıyla ulaşımı kolay bir vadi. Güvenlik anlamında da gerçekten güvenli bir vadi. Netice itibariyle Türkiye'de bu vadinin kısa zamanda hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Şehir olarak el birliğiyle bu vadimize sahip çıktığımızda Levent Vadisi'ni hak ettiği yere ulaştırabiliriz” şeklinde konuştu.