Bakan Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Gumruk ve Ticaret Bakanimiz Sayin Bulent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Atatürk Caddesi'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günu dolayısıyla düzenlediği "Gençlik Yürüyüşü"ne katıldı.

12 Mart 2016

Gümruk ve Ticaret Bakanımız Sayin Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Atatürk Caddesi'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günu dolayısıyla düzenlediği "Gençlik Yürüyüşü"ne katıldı.

Yürüyüşün ardından, Malatya Valiliği önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, Kurtuluş Savaşında Kürt, Çerkez, Laz ve Türk birlikte mücadele ederek bağımsızlığı elde ettiklerini belirterek, İstiklal Marşı'nın da bu ortamda kaleme alınarak, bu millete armağan edildiğini anlattı.

Tüfenkci, "Bu gün aynı şekilde Kürt'üyle, Türk'üyle bütün Malatyalı hemşehrilerimiz, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünde birlik ve beraberlik göstererek, caddeleri doldurarak yürüyüş yaptılar. Biz de bu törene katıldık. Gerçekten mutluluk duyduk. Malatya ile bir kez daha gurur duyduk" diye konuştu.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin devam eden ve ileriki dönem uygulamaya alacakları projeleri yerinde görüp, bilgi almak üzere geldiğini vurgulayarak, "Hükümet nezdindeki bir takım çalışmalar ve takiplerde de inşallah bizler de üzerimize düşen yardımı yapmış olacağız" dedi.

Tüfenkci, şu görüşlerini paylaştı:

"Bir kısım belediyeler çukur açarken, bir kısım belediyeler yatarken özellikle AK Parti belediyeleri çalışarak, şehirlerini geliştirip, dönüştürüp yeni Türkiye'nin adımlarını şehirlerinde atıyorlar. Bir şehrin gelişmesinde en önemli unsurlardan birisi yerel dinamiklerin çok güçlü olması ve buna eşdeğer belediyelerin farkındalık oluşturacak çalışmaları hayata geçirmesidir. Bu anlamıyla da Malatya gerek büyükşehir olmadan önce gerekse büyükşehir olduktan sonra hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz kentin gelişimine, değişimine ve dönüşümüne öncülük yaptı, yapmaya da devam ediyor."

Bakan Tüfenkci, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan yürütülen çalışma ve projeler hakkında bilgi aldı.