Bakan Tüfenkci Malatya Heyetini Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Göreve geldikten sonra hükümet kurulur kurulmaz Rusya krizini kucağımızda bulmuş olduk. Biz krizi tırmandıran veya kriz çıkaran taraf olarak bulunmadık" dedi.

22 Aralık 2015

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Göreve geldikten sonra hükümet kurulur kurulmaz Rusya krizini kucağımızda bulmuş olduk. Biz krizi tırmandıran veya kriz çıkaran taraf olarak bulunmadık" dedi.

Tüfenkci, Malatya Toplum Gönüllüleri Derneği 2'nci Başkanı Mehmet Doğan ve beraberindeki heyeti makamında, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ile Nevşehir meslek odaları heyetini ise Bakanlıktaki toplantı salonunda kabul etti.
Malatya heyetini kabulü esnasında konuşan Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin coğrafi olarak krizlere açık, her an krizlerin olabileceği bir konumda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Göreve geldikten sonra hükümet kurulur kurulmaz Rusya krizini kucağımızda bulmuş olduk. Biz krizi tırmandıran veya kriz çıkaran taraf olarak bulunmadık. Özellikle ithalat ve ihracatımız noktasında ülke ekonomisine ister istemez bir faturası oldu. Bununla ilgili hükumetimizin yapmış olduğu hızlı, kararlı adımlarla da bu krizi en az hisseder hale geldik. Bugün Türkiye Odalar Borsalar Birliği Konseyi tarafından da orada bulunan oda başkanlarımızla bu hususu açıkça teyit ettiler ve teşekkür ettiler. Özellikle Antalya ve Adana'daki narenciye, sebze ve meyve üreticilerinin bu noktadaki talepleri hızlı bir şekilde karşılık gördü. Rusya pazarının dışında birçok alternatif pazar sunulunca, bu krizin yansımaları çok az oldu ama yine de her yönüyle ekonomiyi bir anlamda etkiliyor. Biz bu noktada çalışmalarımıza hem gümrükler bölümüyle, hem ticaret bölümüyle ciddi anlamda sürdürüyoruz."

Ardından, Göktürk ve Nevşehir meslek odaları heyeti de esnafın yaşadığı sorunları anlattılar.
Bülent Tüfenkci, 64'üncü Hükümeti reform hükumeti olarak ilan ettiklerini belirterek, esnafla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Esnaflarımız bizim bel kemiğimiz. Bütün esnaflar ve ticaret erbabı mahallesinde huzur ve istikrar ister. Bizim de temel hedefimiz bu huzur ve istikrarı yakalayabilmek. Bizler birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece, memleketimizin kalkınması noktasında biz hep huzurdan yana, güvenden yana olduk. Özellikle esnaf kesimimizin kendi içerisinde düzenleyeceği yapısal reformlarla daha da iyi noktalara geleceğiz. Bizim kendi içimizde güçlenmemiz lazım."