Bakan Tüfenkci, Malatya Şehitliğini ziyaret etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Ramazan Bayramı arifesinde Malatya Şehitliğini ziyaret etti, şehit ailelerinin acısını paylaştı.

24 Haziran 2017
Bakan Tüfenkci'ye eşi Esra Tüfenkci de eşlik etti. Tüfenkci çifti şehitlerin kabirlerine tek tek gül bıraktı ve dua etti. Bayan Tüfenkci, şehit anaları ile kucaklaştı, onların gözyaşlarını sildi.
 
 Vatan ve bayrak için kanlarını, canlarını ortaya koyanlara Allah'tan rahmet dileyen Bakan Tüfenkci de şehitleri ve yakınlarını unutmalarının mümkün olmadığını söyledi.
 
Tüfenkci, terörle mücadelenin bilincine vararak terörün her türlüsüne karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerine vurgu yaptı ve şöyle konuştu:
 
 
"Bu uğurda can verenler bu vatanı bize bırakıyorsa bu vatan üzerindeki her türlü kötü emeli ve yapılmak istenen operasyonları veya ameliyatları da Türkiye Cumhuriyeti hem sınır içinde hem sınır dışında  önleyecek güçtedir.
 
 Ülkemize bu terör saldırılarının bir kısmı da sınır dışındaki gelişmelerden ve operasyonlardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti kendi güvenliğini sağlamak adına hem dışarıda bu operasyonları yapabilecek güçte ve kabiliyette hem de artık içeride kırsalda, dağlarda ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometrekarelik her kısmında teröre karşı mücadelesini sürdürüyor, sürdürmeye de devam ediyor.

Allah'a hamdolsun netice itibarıyla baktığımızda teröre karşı mücadelenin başarıya ulaştığını, başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü görüyoruz ama her daim uyanık olacağız. Türkiye hassas bir coğrafyada yer alıyor ve bu coğrafyanın getirdiği birtakım riskler var. Bu risklere karşı da başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımız uyanık olacak ve birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak bu vatanda yaşamayı sürdüreceğiz.
"

 
Bakan Tüfenkci daha sonra annesi Ayşe Tüfenkci'nin de mezarına giderek, dua etti.