Bakan Tüfenkci, Malatyasporlularla buluştu

Bakan Tüfenkci, Evkur Yeni Malatyaspor'un yeni stadıyla Süper Lig'de daha büyük bir coşkuyla mücadele edeceğini belirtti.

04 Mart 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentteki ziyaretleri kapsamında Valilik önünde TFF 1. Lig'in lideri Evkur Yeni Malatyasporlu taraftarlarla buluştu.

Taraftarların, "Malatya seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşılanan Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, bu yıl takımın kentin desteğiyle şampiyonluğa doğru gittiğini söyledi.

Bu kente ve taraftara şampiyonluğun yakışacağını ifade eden Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki gençlerimiz centilmenlik içerisinde spor sahalarında olsun, kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, referandum sürecine de değinerek "16 Nisan'da biz gençlerin önünü açıyoruz. Gençlerin milletvekili seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. Dolayısıyla sizlerin sesi olacak arkadaşların da Mecliste olmasını istiyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi karşısında meydanlarda canlarını ortaya koyan gençler elbette Mecliste de temsil edilirler." şeklinde konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor'un başarıyla ilerlediğini anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Yeni Malatyaspor yeni stadıyla Süper Lig'de daha büyük bir coşkuyla mücadele edecek. Takıma bir otobüs kazandırdık. Bu hafta sonu da teslim edeceğiz. Yeni Malatyaspor'a hayırlı olsun, kazasız, belasız yolculuklar olsun. Deplasmana daha rahat gitsinler diye bunu sağladık. Biz her zaman Yeni Malatyaspor'un, Malatyaspor'un, Malatya'nın yanındayız. Çünkü inanıyoruz ki Süper Lig'e çıktığında şehrin hareketliliği ve çehresi de değişecek."

Stadının bakıma alınması nedeniyle takımın son iki maçını İstanbul'da yaptığını anımsatan Tüfenkci, Şanlıurfaspor ile yapılacak maçın da Medipol Başakşehir'in stadında oynanacağını kaydetti.

Tüfenkci, geçen hafta İstanbul'da oynanan Altınordu maçında çok güzel bir atmosfer oluştuğunu ve karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldıklarını hatırlatarak, yarın oynanacak Balıkesirspor maçından da takımın galibiyetle dönmesini diledi.

Bakan Tüfenkci daha sonra AK Parti Malatya İl Başkanlığına geçerek kadın ve gençlik kolları üyeleriyle basına kapalı görüştü.

Bakan Tüfenkci, Siyaset Akademisi Sertifika Dağıtım Töreni'ne katıldı

Bakan Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi Sertifika Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülkenin 16 Nisan'da halk oylamasına gideceğini, anayasa değişikliğinde artık kararın millette olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, kararın "evet" olacağına inandıklarını dile getirdi.

Halk oylamasında evet sonucunu Türkiye'nin birliği, milletin dirliği için istediklerini aktaran Tüfenkci, ''Bu mesele birilerinin dediği gibi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, memleket, millet meselesidir'' diye konuştu.

Güçlü bir Türkiye'ye, yönetime ihtiyaç olduğunun altını çizen Tüfenkci, bu nedenle yeni anayasayı getirdiklerini söyledi.

Hayır diyenlerin kararlarını millete izah etmeleri gerektiğini kaydeden Tüfenkci, "tek adam" olacak söyleminin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Bakan Tüfenkci, ''Tek adamlığı milli şef döneminde gördü bu millet. Millet, asla ondan sonra bir daha affetmedi ve bir daha iktidara getirmedi. Milletin önüne getirdiğimiz anayasada biz iki dönemle sınırladık. Hiçbir tek adam kendisini iki dönemle sınırlandırmaz. Burada mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. 2019'a kadar kim öle kim kala ama biz diyoruz ki sistem sağlam olsun.'' dedi.  

Konuşmanın ardından Bakan Tüfenkci ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, siyaset akademisinde dereceye girenlere sertifikalarını verdi.

Millet tek söz sahibi olacak

Tüfenkci, Erbakan Vakfı Malatya İl Temsilciliğince düzenlenen "28 Şubat ve Erbakan" konulu konferansta, vefatının 6. yılında Erbakan'ı rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Erbakan'ın millete bıraktığı manevi mirasın gelecek nesiller tarafından örnek alınacağı, takip edileceğine inandığını aktaran Tüfenkci, Erbakan'a Allah'tan rahmet diledi.

Tüfenkci, ülkelerin, milletlerin hayatlarında önemli dönem noktaları olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Türk milletinin önemli dönüm noktalarında birisi 28 Şubat'tır. Tıpkı parlamenter sistemin daha önce ürettiği darbeler gibi 28 Şubat da darbelerden birisiydi. Bu millete, bu milletin değerlerine, bu milletin inancına, yerli ve milli olan her kesime, her kişiye dokunan ve gerçekten o günün muktedirleri tarafından o kadar inanılarak yapılan ve 'Bin yıl sürecek' diye ifade edilen bir dönemi yaşadık. O dönemin milletimizle mağdurlarından biri de rahmetli Erbakan ve ekibiydi. Esasında o zamanki bu darbe, tıpkı diğer darbeler gibi yerli değerlere sahip çıkan, bu topraklardan fışkıran, vesayetçi odaklara karşı direnen, halktan aldığı yetkiyi Ankara'da başkalarıyla paylaşmaya asla ve asla izin vermeyen insanlara karşı yapılmıştır. 28 Şubat'ta Türkiye bir demokrasi faciası, demokrasi katliamı yaşadı. Adına 'post modern darbe' dediler ama aslında bu milletin değerlerine, inançlarına, kültürüne karşı başlatılmış bir saldırıydı. 28 Şubat, ilk de değildi son da olmadı. 2007'de e-muhtıralar, en sonda da 17-25 Aralık darbe girişimi ve geçen sene de 15 Temmuz'u yaşadık. Allah'a hamdolsun 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet bu darbe girişimine 'dur' dedi."

Tarihi tekerrür olarak değil ders alarak yaşamak istediklerini ifade eden Tüfenkci, her zaman yerliye, milliye, bu topraklardan çıkan bu toprakların insanına inanan, güvenenlerle yol yürüyeceklerini aktardı.

Türkiye'de geçmişte yaşananlara işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Gazete manşetleriyle iktidara yön vermeye çalışanlar artık eski Türkiye'de kaldı. Allah'a hamdolsun bu millet gazete manşetlerini, algı operasyonlarını bırakın tanklara, tüfeklere karşı iman dolu göğüsünü siper etmiş. Asla ve asla aldatamazsınız bu milleti artık. O eski Türkiye'nin adetiydi. Şimdi millet tek söz sahibi olacak. Onun için sisteme bakın, biz güçlü bir hükümet, güçlü bir Türkiye, güçlü bir meclis, güçlü bir yargı istiyoruz."

Konferansa Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti  İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile diğer yetkililer ve davetliler katıldı.