Bakan Tüfenkci Muş'ta

Bakan Tüfenkci, Bingöl'deki programlarının ardından karayoluyla geldiği Muş'ta valiliği ziyaret etti.

11 Mart 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde güçlenen meclis, yönetim ve yargıyla birlikte her alanda Türkiye'nin bu günkünden farklı noktaya taşınmasının önü açılacak." dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, kurum amirleri ve partililerce karşılanan Tüfenkci, şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Tüfenkci, Muş'un önemli bir il olduğunu ve ekonomik anlamda kalkınmasının, refah düzeyinin yükseltilmesinin bölge ve Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, "Muş tarım ve hayvancılık kenti olarak bilinmesine rağmen ekonomisi son zamanlarda yavaş da olsa gelişen ve cazibe merkezleriyle bu ivmenin hızlı şekilde değişime uğrayacağı illerin başında gelmektedir. Alpaslan 2 Barajı'nın bitmesi ve sulamanın tamamlanmasıyla kentin tarımdaki çehresi de değişecek." diye konuştu. 

​16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik halk oylamasının yapılacağını anımsatan Tüfenkci, Türkiye'nin bir anlamda geleceğini oylayacağını kaydetti. 

Muş'un da bu oylamada güçlü bir "evet" ile yeni sisteme destek vereceğini aktaran Tüfenkci, şöyle konuştu:

 "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde güçlenen meclis, yönetim ve yargıyla birlikte her alanda Türkiye'nin bugünkünden farklı noktaya taşınmasının önü açılacak.AK Parti iktidarları boyunca yakaladığımız siyasi istikrar ve milletin partimize olan güveniyle parlamenter sistem içinde yapılması gerekenleri yaptık ve gelinebilecek en üst noktaya ülkeyi taşıdık. Türk insanının milli geliri neden 25 bin dolarlara ulaşmasın, neden 2023 hedeflerini yakalamasın, enflasyon neden yüzde 5'in altına düşmesin, neden faizler tek hanelerin altına düşmesin. Bunu yakalayabilmek için cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmemiz gerekiyor."

Vali Yavuz da Tüfenkci'yi kentte ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, bakanlığın her alanda kente büyük önem verdiğini bildirdi. 

Bakan Tüfenkci daha sonra AK Parti Muş Başkanlığı yöneticilerinden Necip Büte'nin ailesini ziyaret ederek, "başsağlığı" diledi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hükümetimiz bir yandan terör ve terör örgütleriyle mücadele ederken, köklerini kazımaya çalışırken, diğer taraftan da bölgeyi yeniden inşa etmeye, insanların gelirini yükseltmeyi amaçlıyor." dedi.

Kentteki temasları kapsamında Muş Belediyesi'ni ziyaret eden Tüfenkci, Belediye Başkanı Feyat Asya'dan hizmetleriyle ilgili bilgi aldı. 

Tüfenkci, Muş halkının sağlık, eğitim ve diğer hizmetlere ulaşımının kolaylaştırılması, istihdamının artırılması konusunda gereken önlemleri hükümet olarak aldıklarını belirtti. 

"Hükümetimiz bir yandan terör ve terör örgütleriyle mücadele ederken, köklerini kazımaya çalışırken, diğer taraftan da bölgeyi yeniden inşa etmeye, insanların gelirini yükseltmeyi amaçlıyor." diyen Tüfenkci, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bu halka zulmeden, halkın hizmet almasını engelleyen terör odaklarını bir bir temizleyeceklerini aktardı.

- Cazibe Merkezleri Programı 

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'nın iyi işlemesiyle bölgenin sosyal yapısının değişeceğini, gençlerin iş bulmak için batıya göçünün engelleneceğine işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar bütün iller bakımından değerlendirdiğimizde umduğumuzun üzerinde taleple karşılaştık. Kimi yatırımcılar bütünüyle desteklemelerden yararlanmak istiyor. Bazıları da kısmi olarak desteklerden faydalanmak için müracaatta bulundu. Bu taleplerin yüzde 50'si bile gerçekleşirse bölgenin sanayileşme, üretimi ve istihdamını arttırma konusunda başlangıç olacak. Bununla ilintili diğer eksikler de giderildiğinde buralar ciddi anlamda istihdam merkezleri olacak. Diğer desteklerimizle bölgenin cazibesini arttırmış olacağız."

 - Rusya ile yapılan anlaşmalar

Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti ve yapılan anlaşmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Rusya ile belirledikleri 100 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak istediklerini kaydetti.

Karşılıklı ticareti artırma noktasında gayret gösterdiklerini anlatan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve beraberindeki bakanlarımız yüksek düzeyde görüşmeler gerçekleştirdi. Enerji, tarım ürünleri ve turizm alanında. Rusya tarım ürünlerinin bir kısmında yasak uyguluyordu. Bu kalktı. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesi noktasında Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'in teşvikleriyle eski düzeyine ulaşacak. Enerji ve kıymetli madenler, sanayi ürünleri ve inşaat noktasında yatırımcılarımızın Rusya'da oluşturulan fon aracılığıyla çok daha büyük işleri almalarının önünü açmış oldu. Böylelikle ticaret hacmini önce 24 Kasım uçak krizinden önceki seviyeleri yakalamak, sonra da hedeflediğimiz 100 milyar dolara yükseltmeyi amaçlıyoruz." 

Tüfenkci, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe, dayanışmayla dize getireceğiz. Terör örgütleri toplumla devlet arasına giremeyecek, millete yapılan hizmetleri engellemenin bedelini tek tek ödeyecek." dedi.

Muş programı kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nda kentteki esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Tüfenkci, Alpaslan'ın kahraman askerlerinin diyarı olarak bilinen Muş'un aynı kahramanlığı 15 Temmuz hain darbe girişiminde de gösterdiğini, Cumhurbaşkanı'na, hükümete, vatana, demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

 Tüfenkci, Türkiye'nin bir dönüm noktasında olduğunu, birilerinin ülkenin gelişmesini, bölgede güçlenmesini istemediğini, bunun için hainliklerine devam ettiklerini vurgulayarak, eski sistemin sürekli krizler, darbeler üreten bir sistem olduğunu, bunun zararlarını milletin acılarla ödediğini ifade etti.

 "Terörü birlik ruhuyla dize getireceğiz"

Artık cumhurbaşkanı ile başbakan arasında bir kitapçığın atılmasıyla Muşlu vatandaşların fakirleşmesini istemediklerini, insanların daha fazla iş ve aş bulması için gayret ettiklerini anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti: 

"Siyasi istikrar olmasına, halktan yetkiyi almamıza rağmen sistemin yarattığı sıkıntılardan dolayı şeytan taşlamaktan tavaf yapamaz duruma geldik. Geçen yıl Türkiye bin yıllık tarihinin en büyük ihanetlerinden birini yaşadı. O gün hiçbir ayrım yapmadan çocuk, kadın, genç demeden bombalarla tüfeklerle saldırdılar. O ihaneti yapanlar sizlerin sayesinde başaramadılar. O günden sonra 'Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. Terör karşısında daha çok kenetlenerek sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe, dayanışmayla dize getireceğiz. Terör örgütleri toplumla devlet arasına giremeyecek, millete yapılan hizmetleri engellemenin bedelini tek tek ödeyecek. FETÖ, PKK hepsi ödeyecek. Giden canların malların hesabını verecek ve adalet karşısında hesap vermeden bu dünyadan gitmeyecekler. Bütün davamız 80 milyon vatandaşımızın, 81 ilimizin mutluluğu ve huzurudur."

Tüfenkci, 2002'den bu yana geçmişin karanlık günlerinin izlerinin silinmesi için mücadele ettiklerini belirterek, 16 Nisan'dan sonra Türkiye’nin bir daha eski karanlık günlerine dönmeyeceğini, milletin buna izin vermeyeceğini vurguladı.

 Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık kimsenin ülkeye istikamet çizemeyeceğini, demokratik kazanımlarından geri adım atmadan yola devam edeceklerini bildirdi. 

"Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan ülkeyi büyüteceğiz." diyen Tüfenkci, milletin hakimiyetinden korkanların yalan yanlış siyaset yaptığını ancak halkın bunlara fırsat vermeyeceğine inancını dile getirdi.

Tüfenkci, daha sonra Muş Alparslan Üniversitesi'nde İmam Hatipler Platformunun düzenlediği programa katıldı.