Bakan Tüfenkci, parlamento muhabirlerinin gazeteciler gününü kutladı

Bakan Tüfenkci, gazetecilerin parlamentonun çalışmasını halkla buluşturma konusunda önemli görevler üstlendiğini belirterek "Acısıyla, tatlısıyla geçen ama mutlaka doğru haberi yansıtma noktasındaki gayretlerinizi takdirle karşılıyoruz" dedi.

10 Ocak 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti. PMD Başkanı Göksel Bozkurt ve muhabirlerle bir araya gelen Bakan Tüfenkci,  gazetecilerin gününü kutladı.

Bakan Tüfenkci, gazetecilerin parlamentonun çalışmasını halkla buluşturma konusunda önemli görevler üstlendiğini belirterek "Acısıyla, tatlısıyla geçen ama mutlaka doğru haberi yansıtma noktasındaki gayretlerinizi takdirle karşılıyoruz" dedi.

Türkiye'nin önemli günler yaşadığını, ülkenin en önemli yapısal reformlarından birisini gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Tüfenkci, "Anayasa değişikliği, Türkiye'nin ilerideki yol haritasını belirleme ve Türkiye'nin geleceğine sağlam adımlarla ilerleme noktasında önemli gelişmeleri gerçekleştiriyor. Meclis muhabirleri de buna tanıklık yapıyor” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Anayasa değişiklik teklifinin dün TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinin, demokratik olgunluk içinde geçtiğini ifade ederek, "İnşallah maddelerin görüşmeleri de bu olgunluk içinde devam eder. Kamuoyu nezdinde tartışmalar sürecek. Meclis süreci tamamladıktan sonra referandum sürecine geçtiğinde de bu tartışmalar her boyutuyla ve her kesim tarafından yapılacak ve son sözü de millet söyleyecek." değerlendirmesini yaptı.

Kayısı Malatya'nın önüne geçmiş

Gazetecilere Malatya kayısısı ikram eden Bakan Tüfenkci, Malatya milletvekili olarak her gittiği yerde, özellikle Malatya'yı tanıtma adına kayısı ikram ettiğini söyledi. Bakan Tüfenkci, "Yurt dışına gittiğimde 'iliniz neresi?' diye sorduklarında 'Malatya' diyoruz ama hiç akla gelmiyor. 'Kayısı' deyince akla geliyor. Kayısı, Malatya'nın önüne geçmiş, markası olmuş." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, bir soru üzerine kayısı ihracatının son iki yıldır iyi olduğunu, en çok ABD, Avrupa ve Rusya'ya ihraç edildiğini bildirdi.

"Merkez Bankasının piyasaya müdahalesinin" sorulması üzerine ise Bakan Tüfenkci, Merkez Bankasının doları yakından izlediğini daha önce de birtakım tedbirler aldığını anımsattı.
Bakan Tüfenkci, dolarda son günlerde beklenmedik bir artış gözlemlendiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunun çeşitli nedenleri, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı nedenleri var. Merkez Bankamız yerinde izlediği için yerinde müdahalelerle süreci yöneteceğine inanıyorum. Merkez Bankasının yaptığı müdahaleler yerinde. Bu işi Hükümetten çok Merkez Bankasının inisiyatifine ve izlemesine bırakmak... Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız, daha çok reel sektörün ve piyasaların iyileştirilmesine yönelik tedbirler açıklamıştı. Anayasa dolayısıyla ara verilen torba yasada, aldığımız ekonomik tedbirlerin hayata geçirilmesi noktasında yasal düzenlemeler var. İnşallah onu hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz."

Özellikle yurt dışı bağlantılı olarak, döviz üzerinden birtakım yaptırımların yapıldığını vurgulayan Bakan Tüfenkci,  “Dünya piyasalarından ve Türkiye'nin şartlarından öte manipüle edilme noktasında birtakım girişimler olduğunu zaten görüyoruz." şeklinde konuştu.